Cel mai mare aeroport din lume este in constructie la 35 de km de Istanbul, pe coasta Marii Negre si va deservi 150 de milioane de pasageri care vor putea zbura catre 350 de destinatii internationale, potrivit igairport.com.

In prima faza a constructiei, aeroportul va avea un terminal de 1,3 milioane metri patrati, trei piste si va putea deservi 90 de milioane de pasageri incepand din 2018.

aeroport Istanbul

Urmareste oferte actuale la zboruri in Istanbul.

Aeroportul din Arnavutköy, partea europeana a Turciei, este proiectat pentru a avea sase piste de 3,75 km si trei terminale, putand fi extins la o capacitate de 200 de milioane de pasageri daca va fi necesar. Vor putea decola si ateriza zilnic 3.500 de aeronave, in timp ce 500 de aeronave vor sta parcate. Dupa ce va fi gata proiectul, aeroportul Istanbul Atatürk va fi inchis.

Citeste si:
Avion Wizz Air cu probleme tehnice, intarziat o noapte la Sibiu
Pasagerii unei curse...

A fost nevoie de un proiect nou in Turcia pentru ca in 2014 pe aeroporturile din Istanbul traficul a depasit 80 de milioane de pasageri, numarul pistelor si spatiilor de parcare pentru aeronave dovedindu-se insuficiente. Aeroportul Atatürk este inconjurat de fabrici si cladiri rezidentiale asa ca nu mai este spatiu de extindere.

Istanbul New Airport from Nordic Office of Architecture on Vimeo.

Sursa foto: nordicarch.com

Citeste si:
Testul lui Erdogan: Locuitorii din Istanbul isi aleg din nou primarul
Locuitorii orasului Istanbul...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Propunerea USR care ar aduce mai multi bani la Pilonul 2