Cel mai mare aeroport din lume este in constructie la 35 de km de Istanbul, pe coasta Marii Negre si va deservi 150 de milioane de pasageri care vor putea zbura catre 350 de destinatii internationale, potrivit igairport.com.

In prima faza a constructiei, aeroportul va avea un terminal de 1,3 milioane metri patrati, trei piste si va putea deservi 90 de milioane de pasageri incepand din 2018.

aeroport Istanbul

Urmareste oferte actuale la zboruri in Istanbul.

Aeroportul din Arnavutköy, partea europeana a Turciei, este proiectat pentru a avea sase piste de 3,75 km si trei terminale, putand fi extins la o capacitate de 200 de milioane de pasageri daca va fi necesar. Vor putea decola si ateriza zilnic 3.500 de aeronave, in timp ce 500 de aeronave vor sta parcate. Dupa ce va fi gata proiectul, aeroportul Istanbul Atatürk va fi inchis.

A fost nevoie de un proiect nou in Turcia pentru ca in 2014 pe aeroporturile din Istanbul traficul a depasit 80 de milioane de pasageri, numarul pistelor si spatiilor de parcare pentru aeronave dovedindu-se insuficiente. Aeroportul Atatürk este inconjurat de fabrici si cladiri rezidentiale asa ca nu mai este spatiu de extindere.

Istanbul New Airport from Nordic Office of Architecture on Vimeo.

Sursa foto: nordicarch.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri