Conducerea companiei olandeze Join Airlines a anuntat, miercuri, ca va intra pe piata din Romania cu patru curse operate de la Arad, dintre care trei pe rute internationale, in timp ce trei aeronave au fost alocate rutelor interne, extinderea activitatii vizand si aeroporturile din Suceava si Tulcea

Presedintele companiei Join Airlines, Bernard Jacobs, si directorul Aeroportului International Arad, Dan Balacel, au semnat, miercuri, contractul de operare de pe baza aeriana locala, fiind anuntate trei curse regulate internationale si una interna , conform Mediafax.

Bernard Jacobs a declarat ca au fost realizate studii de piata pentru extinderea companiei, adaugand ca "se prefigureaza o dezvoltare a aviatiei in zona Balcanilor".

"Suntem constienti de concurenta pe care ne-o face aeroportul din Timisoara, dar vom raspunde prin creativitate, vom cauta rute noi", a spus Bernard Jacobs, care a adaugat ca pentru zborurile prevazute se va asigura si transferul pasagerilor la sol cu autocare.

Potrivit sursei citate, doua dintre rute au fost stabilite definitiv, respectiv Arad - Stuttgart si Arad - Verona, iar pentru cursa interna se are in vedere ruta Arad - Bucuresti.

Citeste si:
Vascar deschide un nou magazin la Iasi
Producatorul roman de...

Trei aeronave au fost alocate de companie pentru zborurile pe care le va opera din Romania, una dintre acestea urmand sa aiba baza permanenta pe aeroportul din Arad.

Conducerea companiei a precizat ca vizeaza lansarea de zboruri si de la Suceava si Tulcea.Bernard Jacobs a mai spus ca Join Airlines nu este o companie low-cost, dar "pretul biletelor pentru rutele din Arad vor fi atractive".
Totodata, el a mentionat ca lansarea zborurilor va avea loc, cel mai probabil, in iunie, pentru ca este necesara o perioada de cateva luni pentru prevanzari bilete, dupa stabilirea oficiala a rutelor.

In plus, pana in 31 martie trebuie finalizata modernizarea aerogarii din Arad, proiect inceput in 2015.
Aeroportul International Arad nu mai are curse aeriene de pasageri din primavara anului trecut, cand Wizz Air s-a retras, compania operand pana atunci pe ruta Arad - Milano (Bergamo).

In toamna, si operatorul de curse cargo DHL s-a retras de pe aeroportul local, unde mai exista doar zboruri ocazionale de tip charter si zboruri ale unei scoli de aviatie.

Citeste si:
15 romani aflati pe vasul de croaziera Diamond Princess vor fi...
15 romani aflati pe vasul de...

Sursa foto: iurii / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
România, peste media UE la taxe de mediu în veniturile totale din taxe
Setari Cookie-uri