Ministerul Afacerilor Externe (MAE) ii informeaza pe romanii care calatoresc in Grecia ca in aceasta perioada mai multe sosele din zona de nord a tarii sunt blocate din cauza unor proteste ale agricultorilor.

Potrivit MAE, agricultorii locali au blocat, luni, cu tractoare si alte utilaje agricole mai multe cai rutiere din zona de nord a Greciei, punctul de trecere a frontierei bulgaro-elene Promahonas¬-Kulata si drumul de acces catre Aeroportul International Makedonia din Salonic, potrivit Mediafax.

Autoritatile elene (politia de frontiera si politia rutiera) au informat ca actiunea de protest a agricultorilor va continua si in zilele urmatoare in regiunile Kerdyllia, Serres, Arta, Ioannina si Thessalia, posibil si in alte zone din nordul Greciei. Astfel, pentru marti, in intervalul orar 12:00 - 17:00, a fost anuntata blocarea totala a punctului de trecere a frontierei Kulata¬-Promahonas. De asemenea, sunt asteptate actiuni de protest si in zona aeroportului din Salonic.

MAE recomanda consultarea paginii de Internet www.mae.ro si reaminteste ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia ”Calatoreste in siguranta”, care ofera informatii si posibilitatea de alertare in cazul in care apar situatii speciale.

Citeste si:
Mai avem sudori? Strainii ii tenteaza cu salarii de 4 ori mai mari
Mai avem sudori? Angajatorii...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Tunisia, turism in crestere, in ciuda lipsei de securitate