Daniel Salmanovich este detinatorul si directorul celei mai noi atractii in domeniul hotelier. Este situat in Amsterdam si a devenit primul hotel de gameri din lume. Cum arata Arcade Hotel, cat de ocupat este si ce atractii ofera turistilor, citeste in materialul exclusiv de mai jos.

Daniel nu ezita sa enumere trei diferente dintre hotelurile „normale” si Arcade Hotel. „In primul rand, design-ul – modern cu retrochic. Apoi, evident, vrem sa ii facem pe oaspeti sa se simta ca acasa – biciclete in fata hotelului, bilete la concerte daca doresc, flori in camere pentru prietene, platouri cu pesti sau branza de la furnizori locali si, evident, o doza sanatoasa de…jocuri video sau boardgame-uri. In prezent incercam sa acoperim nevoile de joaca la nivel de console (avem camere speciale pentru asa ceva) si altfel de jocuri de societate”.

Totodata, hotelul este echipat cu diferite gadget-uri si electronice, clientii avand si posibilitatea de a inchiria console si jocuri – ca intr-un Internet Cafe, de exemplu.

Targetul? „Clienti de la 25 de ani, in sus! De fapt, in business-ul hotelier trebuie sa ai o paleta cat mai mare de clienti. Eu si echipa mea consideram ca cei care au o pasiune pentru gaming vor fi inclinati sa vina la noi. Scopul este acela de a construi o atmosfera «open-minded» si fericita pentru calatori. De asemenea, gamerii internationali se pot intalni la noi. Nu in ultimul rand, sa nu uitam si de cei mai in varsta care, din nostalgie sau nu, vor putea juca jocuri retro; acestia sunt oameni de afaceri – manageri, bancheri, avocati si asa mai departe”.

Hotelul s-a deschis saptamana aceasta, pe 26 ianuarie. Clientii au acces la console precum Atari, Playstation, Sega, Super Nintendo, Xbox, Gameboy si altele. Ms. Pac-Man, Mario Kart, Prince of Persia, Motocross sau Star Wars Kings of the Old Republic sunt cateva dintre jocurile accesibile clientilor. In lobby se afla, de asemenea, o biblioteca cu benzi desenate unde oaspetii pot rasfoi reviste.

Hotelul este unul de familie – inaugurat in 1970 si numit Aalborg Hotel, a fost transformat in 2015, radical, dupa ce in februarie anul trecut a fost preluat de Daniel. Au fost construite noi camere si design-ul a fost aliniat astfel incat sa se potriveasca cu industria gaming-ului.

„Hotelul este ocupat aproape integral, (d)intotdeauna. Clientii nostri vin din intreaga Europa, cativa din Australia si din SUA”, mai spune, pentru wall-street.ro, managerul.

„Speranta si dorinta mea pentru anul acesta este de a atrage din ce in ce mai multi gameri si sa ofer din ce in ce mai multe produse si servicii pentru acestia. Practic, vom creste numarul de camere echipate cu console cu inca zece, inclusiv o noua camera special realizata pentru gaming si reuniuni de gameri”.

Preturile variaza, in functie de perioada si camere, pornind de la circa 36 de euro/noapte pentru o camera single si crescand la peste 150 de euro pentru camere duble. In prezent, hotelul are 36 de camere.

Cum ti se pare conceptul de hotel? Cum ti se pare tematica si design-ul? Te invitam sa comentezi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri