ANT, ANAT si peste 20 de tour-operatori romani specializati pe incoming au fost intr-o delegatie oficiala la Moscova pentru a negocia contracte de aducere a turistilor rusi in Romania, informeaza Mediafax.

"Am adus alaturi de noi si industria hoteliera, ca impreuna sa convingem turistii rusi ca avem foarte multe de oferit si, in final, sa contractam. Termenele sunt foarte stranse si, daca vrem sa incepem anul 2016 cu contracte si sa crestem circulatia turistilor rusi pe teritoriul Romaniei, trebuie ca in lunile martie si aprilie sa punctam deja evenimente", a declarat presedintele ANT, Anca Pavel Nedea, intr-un comunicat.

Pana in momentul de fata, Romania a primit anual in jur de 30.000 de turisti rusi.

Citeste si:

"Impreuna cu mediul privat am targetat ca anul acesta si in 2017 sa ajungem la aproximativ 100.000 de turisti si acesta sa fie doar inceputul", a adaugat Nedea.

Oficialul apreciaza ca Romania poate exploata o oportunitate, avand in vedere ca turistii rusi nu mai merg in vacanta in Turcia sau Egipt.

"Este obligatoriu sa ne miscam foarte repede, fiindca realitatile acestea se vor schimba repede, iar in acest timp trebuie sa atragem deja o circulatie turistica mult mai buna pe teritoriul Romaniei", a punctat presedintele ANT.

Sursa foto: Wead/Shutterstock.com