Diana Popescu, proprietar si CEO al hotelului Epoque din Capitala, considera ca viata de noapte poate fi brandul turistic sub care sa se promoveze Bucurestiul, mai ales ca aceasta a inceput sa fie "la moda" pentru grupurile de turisti straini.

"Feedback-ul strainilor (despre Bucuresti) este cu mult peste asteptarile noastre. Il vad ca pe un oras in care ai ce sa vezi, ai unde sa te plimbi, folosesc bicicletele, ies in Cismigiu sa se plimbe, au cu totul alte obiceiuri si vad orasul cu alti ochi. Depinde foarte mult din ce cultura vin. Turistii din Statele Unite sunt extrem de impresionati de Muzeul Satului si chiar Antipa, daca vin cu copii, chiar au unde sa-i duca. Dar, repet, depinde foarte mult din ce cultura vin: un austriac nu o sa aprecieze niciodata ce apreciaza un american. De viata de noapte nu mai spun ca a inceput sa fie la moda pentru grupuri, spre deosebire de alte capitale in care la miezul noptii nu mai ai unde sa intri, aici este vesel", spune proprietara hotelului Epoque, numit cel mai bun hotel de lux din Romania intr-un top TripAdvisor.

"Daca nightlife-ul (n.r.: viata de noapte) ne scoate din oala, punem nightlife-ul (viata de noapte)", a spus Diana Popescu, intrebata ce brand turistic ar trebui sa aiba Bucurestiul.

La Hotel Epoque numarul turistilor de leisure reprezinta 25%-30% din numarul total de clienti, din care cei mai multi turisti sunt romani, urmati de cei din Marea Britanie, SUA, Franta, Italia, Austria, Germania. CEO-ul hotelului mai spune ca numarul turistilor din Tara Sfanta a crescut "foarte mult", mai ales ca sunt mari jucatori de jocuri de noroc.

Hotel Epoque (5 stele), cel mai bun hotel de lux din Romania, potrivit TripAdvisor, a inregistrat o cifra de afaceri de 2,24 milioane euro anul trecut, in crestere cu 11% fata de 2014 si estimeaza o crestere de 8% pentru 2016. Cazarea este segmentul principal care a generat in jur de 58% din venituri hotelului Epoque, urmat de food&beverage, care a reprezentat 36% din venituri. Totodata, restaurantul hotelului, cu specific frantuzesc, a crescut cu peste 30% pe zona de a la carte, iar numarul de clienti externi a crescut cu 125%.

Citeste si:
Dent Estet, crestere cu 34% a cifrei de afaceri fata de 2018
Grupul Dent Estet, controlat...

Epoque este un hotel de tip boutique, cu 45 de apartamente, in care o noapte de cazare costa de la intre 100 si 130 de euro pe noapte.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
FAN Courier se asteapta la o crestere de 10-15% in 2020
Setari Cookie-uri