Alpinista romana Dor Geta Popescu, in varsta de 12 ani, din Rasnov, a atins varful Aconcagua (Argentina), de 6.960 metri, si a stabilit un nou record mondial de varsta pentru acest varf, sambata, 6 februarie, conform unui comunicat remis de Clubul Sportiv Montan Altitudine.

"Dor Geta Popescu practica alpinismul si escalada la nivel de performanta ca membra a Clubului Sportiv Montan Altitudine. Este component a Lotului National de Escalada copii, fiind multipla Campioana Nationala, cu clasari pe podium la competitiile Balcanice si Concursuirile de Grand Slam Europene. De la varsta de 10 ani reprezinta Romania in expeditii in munti inalti, stabilind, la momentul ascensiunilor, Recorduri Mondiale de varsta pe Mt. Ararat 5165m, Sabalan 4811m., Damavand 5671m., ca membra a Altitude Expeditions Team. Pregatirea performantelor se face in salile de escalada si in cadrul ascensiunilor de vara si de iarna ale Circuitului 7 Munti din Gradina Carpatilor, antrenamente coordinate de Federatia Romana de Alpinism si Escalada", este descrierea de pe pagina de Facebook Geta Traieste La Altitudine.

Am obtinut hotararea judecatoreasca prin care sunt acceptata, la varsta mea, in Parcul National Aconcagua. Am...

Posted by Geta Traieste la Altitudine on Friday, January 29, 2016

Aconcagua este cel mai inalt varf din emisfera sudica si cea vestica, cel mai inalt din afara Asiei, cel mai inalt din cele doua Americi. Clubul Sportiv Montan Altitudine a anuntat ca ambele recorduri mondiale feminine de varsta pe Aconcagua sunt in Romania, pe ruta normala, prin Dor Geta Popescu, si pe ruta Ghetarului Polonez, prin Crina Coco Popescu, inca din februarie 2009, scrie Mediafax.

Vineri, 12 februarie, Dor Geta Popescu va reveni in tara, pe aeroportul Otopeni. Pe 8 decembrie 2015, alpinista romana Dor Geta Popescu a atins varful celui mai inalt vulcan din lume, Ojos del Salado, de 6.892 metri, record mondial de varsta pentru acest varf.

Citeste si:
Monedele emergente cad pe capete. Cat de rezistent poate fi leul?
Monedele emergente cad pe...

Dor Geta Popescu este membra a sectiei de performanta a Clubului Sportiv Montan Altitudine din Rasnov. Dor Geta Popescu are ca obiectiv finalizarea Circuitului 7 Volcanoes (cel mai inalt vulcan de pe fiecare continent) si Circuitul 7 Summits (cel mai inalt varf de pe fiecare continent) pana la varsta de 14 ani.

Sursa foto: Camelia Varsescu/Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Alpinismul, inclus pe lista patrimoniului cultural imaterial UNESCO
Setari Cookie-uri