Preturile de pe litoral pentru vara anului 2007 vor ramane aceleasi ca in acest an, au sustinut, joi, specialistii care s-au intalnit la Constanta la Bursa de Turism Litoral - Delta, transmite corespondentul NewsIn.

La intalnire au participat atat reprezentanti ai patronatelor, ai tur-operatorilor, cat si ai Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului.Secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Dragos Raducan, a declarat ca numarul turistilor de weekend a crescut foarte mult in ultimii ani, dar in schimb numarul turistilor romani a scazut cu cateva mii.

El a mentionat ca, in cazul in care nu se va pregati foarte bine sezonul din anul 2008, vor fi mai multe surprize neplacute ca in acest sezon. Specialistii din turism sunt de parere ca pentru anul 2007 trebuie dezvoltat si turismul balnear. La randul sau vicepresedintele, Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta, Ionut Danut Juganaru declara ca turismul la negru se practica intr-un procent destul de importat.

Totodata, presedintele CCINA, Mihai Daraban, afirma ca o alta problema importanta a turismului romanesc este cea legata de existenta aceluiasi drum atat pentru masinile grele, cat si pentru turisti. Mai mult decat atat, in acesta vara au fost facute atat lucrari pe calea ferata, cat si pe autorstrada, in perioada de varf a sezonului.Secretarul de general al Federatiei Patronatelor din Turism Romania, Dragos Raducan, a sustinut ca doar trei hoteluri de pe litoral vor oferi anul viitor servicii all inclusive in statiunile Mamaia, Eforie si Jupiter.

El a explicat ca acest serviciu inseamna trei mese pe zi, la care se dauga prajituri, apa, sucuri si vin la discretia turistilor. Litoralul romanesc este de doua stele si nu se poate asigura animatie, decat la hotelurile de trei stele, a mentionat Dragos Raducan.Prim-vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turismul (ANAT), Lucia Nora Morariu, a spus ca hotelierii de pe litoralul romanesc nu au cui sa ofere servicii all insclusive, pentru ca turistii, in general, solicita numai cazare, nu si mancare.

Ea a mentionat ca, de cele mai multe ori, turistii sunt nemultumiti de servicii si personal, iar reclamatiile sunt mai multe ca niciodata si fac referire la ambient. Lucia Nora Morariu afirma ca agentiile de turism si-ar dori sa vanda turismul din Romania, dar nu pot sa faca lucrul acesta daca ies in pierdere. La randul sau, vicepresedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Livia Sima a declarat ca pentru anul 2006 a fost alocat cel mai mare buget, in ultimii ani pentru dezvoltarea programelor in turism. Ea a recunoscut ca sunt foarte multe probleme ale turismului romanesc, dar se incearca rezolvarea lor prin mai multe proiecte de lege.

Prezenti pentru doua zile la bursa, specialistii sunt de parere ca in vara anului 2006 s-au inregistrat foarte multe reclamatii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri