Destinatiile turistice din Romania trebuie facute cunoscute, intrucat promovarea turismului inseamna promovarea tarii, considera Anca Nedea, presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT).

"Promovarea trebuie sa fie facuta cu suportul asociatiilor de promovare, ANT-ului, ministerului, intelegandu-se ca promovarea turismului este promovarea tarii. Eu ma straduiesc, ca profesionist cu 17 ani de experienta in acest domeniu, sa aduc si in sistemul public aceasta idee, ca nu este promovarea turismului, este promovarea Romaniei si a tarii. Strategia de a merge catre branduri de destinatie este una sanatoasa si reclama o maturitate la care in sfarsit am ajuns, nu numai in industria turismului, ci ca tara", a explicat Anca Nedea, presedintele ANT.

Astfel, pe langa branduri de destinatie, Romania trebuie sa-si promoveze produsele turistice si sa faciliteze accesului turistilor prin zboruri la destinatie pentru ca "Romania are nevoie de turisti straini", subliniaza Nedea.

"Mutand banii dintr-un buzunar in altul nu facem industrie, avem nevoie de turistii straini. Insa ei nu pot sa ajunga aici fara cale aeriana, iar volumele se genereaza prin chartere. Acesta este adevarul elementar pentru orice specialist in industrie. Deocamdata nu s-au inventat alte mijloace mai accesibile", a mai spus presedintele ANT.

Spre exemplu, pentru a atrage turisti straini, ANT va organiza infotripuri pentru jurnalistii rusi in Romania in martie-aprilie. Piata ruseasca este o miza uriasa pentru turism in orice tara din jur, pentru ca agentiile din Rusia nu mai vand vacante in Turcia, dupa ce turcii au doborat un bombardier militar rusesc la granita cu Siria.

Totodata, ANT doreste sa redeschida un birou de turism in Israel pentru ca este a doua cea mai mare piata pentru Romania, dupa Germania. "Israelul are foarte mari sanse sa ajunga principalul generator de circulatie turistica in Romania, dar vreau sa fim realisti si sa intelegem ca Israel este o tara cu o populatie de cateva milioane de locuitori. Trebuie sa intelegem ca Israelul este un prim pas si trebuie sa continuam pe alte piete pentru a produce incoming in Romania. Trebuie sa avem si responsabilitatea ca, odata ce turistii ajung aici, primesc cele mai bune servicii", a explicat Anca Nedea.

Nedea a mai spus ca, "din pacate", ANT este in prezent singura autoritate guvernamentala pentru industria turismului, dupa ce turismul a ramas fara minister in Guvernul Dacian Ciolos.

Sursa foto: BelkaG/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri