De astazi si pana duminica, la Romexpo, se va desfasura Targul de Turism, iar 280 de firme din 15 tari isi vor prezenta ofertele de vacanta pentru acest an.

Principala batalie de la targ va fi data pe ofertele early booking. Acestea mai sunt valabile pana la sfarsitul lunii martie. Asa ca turistii mai au la dispozitie putin mai mult de o luna pentru a alege o destinatie placuta cu bani mai putini, conform Adevarul Financiar.

Operatorii din industria calatoriilor spun ca ofertele early booking au devenit interesante pentru turistii romani. „In urma cu citiva ani nici nu ma gandeam ca vom ajunge sa vindem early booking inca din luna noiembrie. Asta arata ca romanii au invatat sa-si programeze din timp vacantele”, Alin Burcea, vicepresedinte ANAT, la conferinta de deschidere a targului.

Cele mai tentante oferte

Printre cele mai interesante oferte din acest an sunt cele din Turcia. Pe langa conditiile pe care le ofera, in acest an, turcii vor veni si cu preturi foarte mici. Si asta pentru ca lipsa turistilor rusi va fi resimtita din plin pe litoralul turcesc.

Ca idee, in a doua jumatate a lunii iulie, hotelierii turci au oferte incredibile. Astfel, la cinci stele, pentru un sejur de sase nopti la ultra all inclusive, fara transport, tariful pentru doua persoane este de putin peste 800 de euro, iar cu transportul cu avionul, acelasi pachet tariful ester de nici 1.100 de euro.

Bulgaria va ramane in continuare o testinatie cautata de turistii romani, chiar daca jucatorii din piata se asteapta la o aflux mai mare de turisti rusi pe litoralul vecinilor de la sud de Dunare.

Pentru ca turistii romani au prins gustul aventurii, agentiile de turism au in oferte si circuite externe, cum ar fi Sardinia si Corsica. O astfel de aventura costa 699 de euro+650 de lei de persoana, pentru 12 zile, dar se mai adauga pana in 200 de euro alte taxe.

Din acest an, din ofertele externe ale agentiilor au disparut Egiptul si Tunisia, iar pentru Maroc, chiar daca nu sunt probleme mari de securitate, romanii sunt mai rezervati. Pentru a acoperi aceste gauri, operatorii au introdus destinatii noi, cum ar fi Portugalia si Croatia.

Citeste articolul integral pe Adevarul Financiar.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri