Cei mai multi romani (72%) care calatoresc in Uniunea Europeana au probleme in timpul calatoriilor lor, potrivit unei analize a Centrului European al Consumatorilor (ECC) Romania. Iata de ce probleme se lovesc cel mai des romanii in UE.

Astfel, 61% dintre romanii care au intampinat probleme s-au adresat unei institutii specializate de protectia consumatorilor.

De ce probleme s-au lovit romanii

Mai mult de jumatate (58%) dintre romani merg in vacanta cu familia, in timp de 9% prefer sa calatoreasca singuri. In plus, 92% dintre romani au calatorit in tarile membre UE, unde s-au lovit cel mai des de urmatoarele probleme:

  • Intarziere, anulare transport – 32%
  • Probleme cu bagajele – 15%
  • Probleme cu produsele achizitionate din tara respectiva – 16%
  • Probleme cu hotelul – 21%
  • Altele – 16% - nerespectarea contractului, discriminare

Desi intampina probleme, doar 41% dintre romani stiu ca au drepturi atunci cand calatoresc in statele UE.

Unde calatoresc romanii cel mai mult si cat cheltuiesc

Cei mai multi romanii (44%) spun ca isi petrec vacanta de vara atat in tara, cat si in strainatate, 29% doar in strainatate si 27% in Romania. Iata cat cheltuiesc intr-o vacanta in Romania:

  • Sub 300 euro – 34%
  • Intre 300 si 500 euro – 22%
  • Intre 500 si 1.000 euro – 31%
  • Peste 1.000 euro – 13%

Sondajul a fost facut in cadrul Targului de Turism al Romaniei, care a avut loc intre 24 si 27 februarie.

ECC-Net este alcatuita din centrele europene pentru consumatori din 29 de tari (27 state membre ale U.E., plus Norvegia si Islanda), si este co-finantata de Directia Generala de Sanatate si Protectia Consumatorilor a Comisiei Europene si de catre fiecare dintre statele membre. Scopul retelei este de a crea increderea in piata interna europeana, oferind consumatorilor informatii utile cu privire la drepturile lor, consiliere si ajutor in achizitii transfrontaliere.

In Romania, „Centrul European al Consumatorilor", ofera consumatorilor o gama variata de servicii, de la informarea asupra drepturilor lor, la oferirea de consultanta si sprijin in rezolvarea problemelor pe care le intampina.

Sursa foto: Ditty_about_summer/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri