Lucian Boronea, Accent Travel: Hotelurile din Capitala au inceput sa atraga si turisti de weekend

Gradul de ocupare al hotelurilor a inceput sa nu mai fie concentrat pe zilele de luni-vineri, ci sa creasca tot mai mult in weekend, spune Lucian Boronea, directorul general al agentiei de turism Accent Travel.

”Hotelurile din Bucuresti au inceput sa aiba un grad de ocupare tot mai mare in weekend“, a precizat el, citat de Mediafax.

Potrivit unui studiu STR Global, gradul mediu de ocupare a urcat anul trecut la 68%, fata de 62,6% in 2014. Unitatile de cazare din Capitala au atras in ultimii ani mai ales oameni de afaceri si participanti la conferinte, bazandu-se mai putin pe turisti, spre deosebire de alta capitale europene.

Cele peste 110 hoteluri din Capitala au atras mai multi clienti anul trecut, Bucurestiul devenind tot mai mult o destinatie de city break si nu doar de business. In prezent, pentru cele mai mari hoteluri din Bucuresti, segmentul business travel reprezinta mai mult de 50% din rulaje.

In Bucuresti, se cazeaza anual circa un milion de straini, cifra care ar putea creste in urmatorii ani, datorita atat pariului facut de companiile aeriene pe Romania, cat si recomadarilor facute de romanii din strainatate prietenilor lor straini.

Citeste si:
Accent Travel si-a facut magazin de rezervari
Accent Travel si-a facut...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Sursa foto: gpointstudio/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri