Gradul de ocupare al hotelurilor a inceput sa nu mai fie concentrat pe zilele de luni-vineri, ci sa creasca tot mai mult in weekend, spune Lucian Boronea, directorul general al agentiei de turism Accent Travel.

”Hotelurile din Bucuresti au inceput sa aiba un grad de ocupare tot mai mare in weekend“, a precizat el, citat de Mediafax.

Potrivit unui studiu STR Global, gradul mediu de ocupare a urcat anul trecut la 68%, fata de 62,6% in 2014. Unitatile de cazare din Capitala au atras in ultimii ani mai ales oameni de afaceri si participanti la conferinte, bazandu-se mai putin pe turisti, spre deosebire de alta capitale europene.

Cele peste 110 hoteluri din Capitala au atras mai multi clienti anul trecut, Bucurestiul devenind tot mai mult o destinatie de city break si nu doar de business. In prezent, pentru cele mai mari hoteluri din Bucuresti, segmentul business travel reprezinta mai mult de 50% din rulaje.

In Bucuresti, se cazeaza anual circa un milion de straini, cifra care ar putea creste in urmatorii ani, datorita atat pariului facut de companiile aeriene pe Romania, cat si recomadarilor facute de romanii din strainatate prietenilor lor straini.

Sursa foto: gpointstudio/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri