Cinque Terre, satele din Europa care vor mai putini turisti si pun taxa de intrare. Motivul?

Cinque Terre, un parc national cu cinci sate din Riviera Italiana, va limita numarul turistilor din cauza riscului de degradare la care este expusa zona. Practic, din aceasta vara autoritatile italiene vor introduce o taxa de intrare in zona de poveste cu case care parca atarna pe stanca deasupra marii.

Regiunea Cinque Terre, formata din satele Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, a fost vizitata anul trecut de 2,5 milioane de turisti, numar care depaseste cu mult capacitatile zonei protejate. In plus, zona de coasta a fost distrusa din cauza vaselor de croaziere care ajung in porturi cu turisti, potrivit The Guardian.

Astfel, in 2016 ar trebui permisa intrarea a cel mult 1,6 milioane de turisti in zona cu cele cinci sate pescaresti. Pentru ca numarul turistilor sa scada, din vara va fi introdusa o taxa de intrare, care poate fi achitata online. Totodata, va fi creata o aplicatie cu locurile cele mai congestionate pe care turistii sa o foloseasca cand intra in Parcul National Cinque Terre.

“Cu siguranta vom fi criticati pentru aceasta decizie, but pentru noi este o chestiune de supravietuire", a spus directorul Parcului National Cinque Terre, Vittorio Alessandro.

Cum ajungi in Cinque Terre

Cinque Terre se afla pe Riviera Italiana, la Marea Ligurica, intre Genova si La Spezia, insa nu te speria, exista suficiente orase mari in apropiere in care sa ajungi cu avionul: Milano, Florenta sau Pisa. Oricare ar fi destinatia ta de aterizare, va trebui sa iei un tren spre La Spezia, de unde cumperi cardul Cinque Terre, care costa 7,5 euro/zi sau 14,5 euro doua zile, si urci intr-un tren special care circula intre cele 5 sate de pe coasta italiana.

Citeste si:
Mii de greci fug de coronavirus din orașe în sate
Mii de greci fug de...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Peisajul scos parca din povesti, cu case colorate care parca atarna deasupra marii si valurile turcoaz care se sparg in stanca fac din Cinque Terre o atractie majora in Europa si ar trebui sa fiti deja convinsi ca urmatoarele bilete de avion vor fi spre Italia.

Sursa foto: Gaspar Janos/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri