Europa este un adevarat cufar cu comori cand vine vorba de peisaje naturale, locuri cu istorie bogata si mancare delicioasa. Unele locuri sunt, insa trecute cu vederea de turisti. Un avid calator cu resedinta in Berlin a facut o lista cu locurile europene valoroase care trec de multe ori neobservate, iar printre „nestemate” se numara si o zona din Romania.

Conor O’Rourke este un scriitor si translator pasionat de calatorii din Berlin care a luat, recent, Europa in piept. Dupa ce a traversat cele mai frumoase locuri din Balcani, chiar si pe cele macinate, nu de mult, de razboi, O’Rourke si-a impartit experientele prin intermediul portalului de stiri „Thrillist”. „In aceste zone, etniile sunt la fel de variate si oamenii la fel de complecsi precum peisajele. Ospitalitatea este la ea acasa. Am putea spune ca zona Balcanilor este perfecta daca vrei sa simti cum a fost Europa odinioara”, a consemnat O’Rourke, conform Adevarul

Pe lista locurilor subestimate, care ar merita mult mai multa atentie din parte turistilor, se numara si Delta Dunarii, atat de pretioasa pentru Romania. Va prezentam alte cinci orase recomandate de Conor O’Rourke:

Delta Dunarii: Romania

Delta intinsa a Dunarii se afla la capatul celui mai lung rau din Europa, care curge din sudul Germaniei, din Muntii Padurea Neagra, spre Marea Neagra. Fantasticul obiectiv se afla in patrimoniul UNESCO, care protejeaza biodiversitatea zonei. Rezervati locuri intr-o croaziera pe apele din Delta si cinati la unul din restaurantele locale, care servesc peste proaspat si caviar.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Calator prin Romania, proiectul care vrea sa schimbe imaginea Romaniei