Deutsche Lufthansa a inregistrat un profit net de 1,7 miliarde de euro in anul 2015. Cresterea a fost extrem de puternica fata de anul 2014 in care aceasta inregistra un profit de numai 55 de milioane . Aceasta diferenta a fost creata si de faptul ca anul 2014 a fost afectat de costuri exceptionale, iar in anul 2015 costul carburantului a fost mai scazut, transmite MarketWatch.

In trimestrul patru, pierderile care au loc in mod traditional, au scazut la 50 de milioane de euro de la 427 milioane euro in aceeasi perioada a anului 2014, conform News.ro

Profitul ajustat înainte de dobânzi și taxe a avansat anul trecut cu 55,2%, la 1,82 miliarde de euro. Compania anticipa un profit de 1,75 miliarde euro-1,95 miliarde de euro.

Vânzările au crescut cu 6,8%, la 32,1 miliarde de euro.

Lufthansa aplică un program de restructurare pentru reducerea costurilor și refacerea competitivității. Operatorul aerian german a pierdut din cota de piață în favoarea companiilor low-cost, precum Ryanair Holdings și easyJet PLC.

În cazul curselor pe termen lung, Lufthansa a avut de pierdut din cauza unor operatori din Orientul Mijlociu ca Emirates Airline și Qatar Airways, pe rutele către Asia.

Eforturile de reducere a costurilor, inclusiv prin transferarea unor curse diviziei low-cost Eurowings, au fost contestate de sindicate, care au declanșat greve.

Acțiunile greviste au provocat în trimestrul patru costuri de 100 de milioane de euro. Chiar și așa, Eurowings a obținut anul trecut un ușor profit operațional.

Pentru 2016, compania anticipează costuri legate de carburanți în valoare de 4,8 miliarde de euro, cu 1 miliard de euro sub nivelul din 2015. Ar fi pentru al doilea an consecutiv când Lufthansa ar înregistra o scădere de 1 miliard de euro a costurilor pentru carburanți, chiar dacă traficul va fi mai mare.


Sursa foto: Anton Watman / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Chapter 4: Am avut un an foarte profitabil. Am mizat pe consultanta