Purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea-Litoral (DADL), Catalin Anton, a declarat ca licitatiile de inchiriere a plajelor, derulate in 2006, au atras sume de trei ori mai mari la buget, in conditiile inchirierii unei suprafete mai mari doar cu circa 50%.
In cursul anului 2005 au existat 204 contracte de inchiriere a plajelor turistice, care au adus un venit de peste 19 miliarde lei vechi, la o suprafata inchiriata de 761.791 metri patrati, conform NewsIn. Pentru anul in curs, suprafata inchiriata a fost de 1.176.515 metri patrati, prin 19 contracte, care au generat venituri de aproape 70 de miliarde de lei vechi. Potrivit prevederilor legale, jumatate din incasarile aferente anului 2006 se vireaza la bugetul de stat, in timp ce aproape 35 de miliarde de lei vechi vor fi utilizati pentru protectia si conservarea plajelor, pentru executarea lucrarilor cadastrale si actualizarea cadastrului, interventii la poluari accidentale.

Un element important in cheltuirea fondurilor il reprezinta si costurile necesare curateniei si intretinerii plajelor care nu au fost inchiriate, bani care au fost cheltuiti in fiecare an de catre DADL. Potrivit lui Catalin Anton, in luna septembrie au debutat o serie de intalniri cu agentii economici care ar putea fi interesati sa participe la licitatiile pentru concesionarea plajelor, intrucat DADL vrea sa finalizeze inchierierea plajelor pana la sfarsitul anului. Au fost trimise invitatii de participare 45 de firme si s-au prezentat doar 25 de reprezentati. Printre cei interesati de gestionarea sectoarelor de plaja se afla si reprezentatii unor structuri asociative ale hotelierilor care detin active in zonele aflate in dezbateri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Setari Cookie-uri