Ofertele bune in materie de city break sunt mana cereasca pentru turistii infocati. Cea mai recenta serie de recomandari a unui site de planificare financiara, in care sunt dezvaluite cele mai ieftine destinatii europene, nu este, asadar, de trecut cu vederea.

Printre cele mai ieftine destinatii de calatorie din Europa se regasesc opt din partea de est a continentului, care a devenit mai accesibila turistilor dupa deprecierea lirei sterline, potrivit site-ului de planificare financiara Post Office Travel Money. Conform unui studiu realizat de acesta, cel mai ieftin oras european este Warsaw, din Polonia, unde cheltuielile tipice unei excursii ajung la 145 de euro, in care intra doua nopti de cazare la un hotel de trei stele, mese, vizitarea obiectivelor turistice si transport, conform Adevarul

La polul opus, al celor mai scumpe orase, primul pe lista este Stockholm, capitala Suediei, unde suma pentru aceleasi servicii ajunge la 420 de euro. Un loc potrivit pentru turistii cu buget limitat este si Vilnius, din Lituania, unde costurile cheltuielilor tipice ajung la 150 de euro. Pe locul al treilea se afla Budapesta, din Ungaria, unde pretul unei excursii este de aproximativ 160 de euro, urmata de Riga, capitala Letoniei, cu 170 de euro. Un alt oras polonez care poate fi vizitat contra sumei modice de 170 de euro este Cracovia, care „a prins” locul al cincilea, urmat de Lisabona, din Portugalia, unde cheltuielile ajung, in medie, la suma de 173 de euro.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Un touroperator român pune la bătaie vacanțe în Grecia la 1 euro
Setari Cookie-uri