Patronatele din turism sustin ca lucrurile de reparatii pe care CNADNR urmeaza sa le faca in plin sezon estival, atat pentru podul de la Agigea, cat si pentru un tronson de 40 de kilometri al Autostrazii Soarelui, vor afecta fluxul de turisti catre mare si in acelasi timp pot paraliza turismul de litoral.

„Desi suntem constienti ca lucrari de reparatii sunt necesare si ne bucura faptul ca acestea sunt efectuate, constatam ca nu exista o planificare rationala a exploatarii autostrazii de catre CNADNR. Eventualele reabilitari nu au fost corect planificate, analizate si nu a fost evaluat impact ul economic asupra activitatii turistice pe litoral, in sezonul estival. Constatam, inca o data, ca nu exista, asa cum ar fi normal, un schimb de informatii interministeriale pe subiecte care pot afecta anumite sectoare ale economiei. CNADNR nu a informat autoritatile din turism si, cu atat mai putin, mediul privat despre inceperea acestor reparatii, care vor afecta traficul de turisti pe litoral in sezonul estival”, se arata intr-un comunicat al FPTR.

Astfel, patronatele din turism solicita CNADNR sa prezinte un calendar al executiilor lucrarilor, din care sa rezulte evitarea efectelor economice negative, asupra industriei turismului.

„In contextul in care o serie de destinatii turistice europene au devenit nesigure din cauza atentatelor teroriste sau a amenintarilor venite din aceasta directie, sansa Romaniei, considerata o tara sigura, de a trage turisti, este boicotata de piedicile puse de CNADNR”, sustin reprezentantii din turism.

Acestia sustin ca turistii vor petrece de doua ori mai mult timp in trafic intre Bucuresti si mare, in loc de doua ore in mod normal.

Sursa foto: XXLPhoto / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri