Vanzarile Eurolines pe zona transportului de persoane cu autocarul vor creste in acest an cu 10%, fara introducerea de linii noi, pe fondul utilizarii mai bune a capacitatii exisente si al cresterii tarifelor, a declarat Mihai Fertig, directorul operational al companiei.

Anul trecut, transportatorul a avut vanzari de 12,5 mi¬lioane de euro prin reteaua proprie si cea a partenerilor. Compania are 25 de autocare in flota proprie (Rombus Transport) si inca 25 utilizate in mod constant de la diversi subantreprenori, scrie Mediafax.

"A fost planificata achizitia a sase autocare noi', a mai spus Fertig. Compania opereaza curse regulate si spre Bruxelles si alte destinatii. "Pe partea de autocar, nu am avut anulari spre Belgia, iar pe avion au fost una-doua anulari", potrivit oficialilor Eurolines.

Compania Touring Europabus, care opereaza si o retea de agentii de turism, a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 77,5 milioane de euro, fata de 67,5 de milioane de euro in 2014.

Pe tot grupul, care include in total 20 de firme din Romania, Germania si Republica Moldova, cifra de afaceri s-a ridicat la 110 milioane de euro, potrivit oficialilor companiei.

Citeste si:
Autocarele Eurolines ale lui Dragos Anastasiu devin Flixbus
Autocarele Eurolines ale lui...

Un moment important in evolutia grupului a avut loc in 2011, cand Eurolines a achizitionat firma Danubius Travel si a incheiat un parteneriat strategic cu touroperatorul TUI Travel.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Grupul Eurolines, crestere cu 20% fata de 2016, pana la 150 mil. euro