Aproximativ 60% din totalul locurilor de la pensiunile din filiala Asociatiei Nationale a Turismului Rural Ecologic si Cultural – Covasna au fost deja rezervate pentru Pastele Ortodox si pentru ziua de 1 Mai.

Daragus Attila, presedintele Asociatiei Nationale a Turismului Rural Ecologic si Cultural (ANTREC) – filiala Covasna, a declarat ca, in momentul de fata, in jur de 60% din locurile la pensiunile covasnene din retea sunt rezervate pentru sarbatorirea Pastelui ortodox si pentru 1 Mai. Potrivit acestuia, rezervarile au inceput in urma cu aproximativ o luna si jumatate si sunt facute, in mare parte, de persoane din sudul tarii, potrivit Mediafax.

”In momentul de fata, rezervarile sunt facute cam in jur de 60%, insa pana atunci, vor fi rezervate 100%. Majoritatea rezervarilor sunt facute de persoane din sudul tarii”a declarat, presedintele ANTREC Covasna, Daragus Attila. De pe mesele turistilor nu vor lipsi bucatele traditionale, precum friptura de miel, ouale rosii, iar persoanele interesate vor putea cunoaste obiceiurile zonei.

”Ca de obicei, se va pregati ciorba de miel, dar si papricas, friptura, drob si nu vor lipsi ouale rosii. Va fi exact asa cum sarbatorim noi Pastele. Diferenta este ca la catolici este si obiceiul stropitului - fetele sunt stropite (...). Adica vom combina traditiile ortodoxe cu cele locale, ca sa fie mai interesant”, a spus Daragus Attila. Potrivit acestuia, la cerere, vor putea fi organizate drumetii pentru cunoasterea zonei.

”Sper sa fie un an cel putin la fel de bun ca si anul trecut, dar dupa cum vad eu, fiindca exista aceasta nesiguranta in toata Europa, foarte multi turisti vor ramane in tara si nu vor mai pleca in strainatate, si atunci, normal ca vor fi avantajate pensiunile din Romania”, a precizat Daragus Attila. Si in Harghita au inceput rezervarile pentru sarbatorirea Pastelui Ortodox si pentru ziua de 1 Mai, la pensiunile cuprinse in Asociatia Nationala a Turismului Rural Ecologic si Cultural.

Citeste si:
Guvernul Ungariei finanteaza proiecte din Harghita, Covasna si Mures
Guvernul Ungariei finanteaza...

Potrivit presedintei ANTREC Harghita, Laszlo Ildiko, in Praid, gradul de rezervare, pentru Pastele Ortodox si 1 Mai, la pensiuni este de aproximativ 80%. ”Dupa parerea mea, gradul de rezervare pentru Pastele Ortodox si 1 Mai este de aproximativ cam 80%, in Praid, deci in Praid vorbesc. Rezervarile au inceput de prin ianuarie- februarie. Cele mai multe rezervari sunt facute din Bihor, Timisoara, Bucuresti, dar oamenii nu vin neaparat pentru Paste, ci, fiind aici si salina, vin si pentru tratament”, a declarat Laszlo Ildiko.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si