Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni) a fost clasat de catre Airports Council International-Europe pe locul al treilea in topul european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in luna februarie a anului 2016, la categoria aeroporturilor care au avut intre 5 si 10 milioane de pasageri pe an.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a inregistrat, in februarie 2016, un trafic aerian de 681.185 pasageri si 7.625 miscari de aeronave (aterizari si decolari). Fata de aceeasi luna a anului trecut, numarul pasagerilor care au tranzitat AIHCB in februarie 2016 a inregistrat o crestere de 21,8%. Evolutia numarului de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda devanseaza semnificativ tendinta generala de 10,3%, inregistrata la nivel european.

Aeroportul Henri Coanda a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, care a atins 7,2%. Astfel, februarie, numarul miscarilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 11,44% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Astfel, Aeroportul Otopeni a fost depasit de aeroporturile Berlin Schonefeld si Faro-Algarve (Portugalia), iar pe locuri 4 si 5 s-au clasat aeroporturile Porto (Portugalia) si Larnaca (Cipru).

In februarie, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Istanbul Sabiha Gokcen, Barcelona El Prat, Dublin, Copenhaga si Madrid Barajas. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Bonn Cologne, Alicante, Atena, Malaga si Edinburgh, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Ohrid (Macedonia), Santorini (Grecia), Maribor (Slovenia), Harkov (Ucraina), Hammerfest (Norvegia).

Sursa foto: 06photo/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri