Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (Otopeni) a fost clasat de catre Airports Council International-Europe pe locul al treilea in topul european al aeroporturilor care au inregistrat cea mai mare crestere a traficului aerian in luna februarie a anului 2016, la categoria aeroporturilor care au avut intre 5 si 10 milioane de pasageri pe an.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a inregistrat, in februarie 2016, un trafic aerian de 681.185 pasageri si 7.625 miscari de aeronave (aterizari si decolari). Fata de aceeasi luna a anului trecut, numarul pasagerilor care au tranzitat AIHCB in februarie 2016 a inregistrat o crestere de 21,8%. Evolutia numarului de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda devanseaza semnificativ tendinta generala de 10,3%, inregistrata la nivel european.

Aeroportul Henri Coanda a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, care a atins 7,2%. Astfel, februarie, numarul miscarilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 11,44% fata de aceeasi luna a anului trecut.

Astfel, Aeroportul Otopeni a fost depasit de aeroporturile Berlin Schonefeld si Faro-Algarve (Portugalia), iar pe locuri 4 si 5 s-au clasat aeroporturile Porto (Portugalia) si Larnaca (Cipru).

In februarie, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Istanbul Sabiha Gokcen, Barcelona El Prat, Dublin, Copenhaga si Madrid Barajas. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Bonn Cologne, Alicante, Atena, Malaga si Edinburgh, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Ohrid (Macedonia), Santorini (Grecia), Maribor (Slovenia), Harkov (Ucraina), Hammerfest (Norvegia).

Citeste si:
Creste traficul de pasageri pe aeroporturile din Romania
Creste traficul de pasageri...

Sursa foto: 06photo/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Oradea: Coalitia PSD-UDMR, acuzata ca vrea falimentarea aeroportului