Turismul intern este o sursa importanta de venit pentru Romania, practic tara noastra traieste din asta, iesirea pe pietele internationale si construirea unei abordari coerente este urmatorul pas , a declarat Calin Ile, directorul hotelului Ibis Gara de Nord si presedinte al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania.

„Avem potential, dar e cert ca nu il valorificam. Trebuie sa gasim ecuatia perfecta intre rolul statului si rolul privatului. Bugetul pentru promovarea turismului in 2016 este de 2 milioane euro, o cifra din cauza careia multe companii ar rade", a afirmat Calin Ile. In opinia lui, subfinantarea se reflecta intr-o promovare ineficienta, conform Mediafax.

„Vrem sa aducem turisti straini, dar Bucurestiul este singura capitala din Europa care nu are un centru de conferinte international. In planul arhitectural, acesta trebuia sa fie pe locul care acum ii este alocat moscheei. O decizie politica ar rezolva problema in doi ani.“, a mai spus Ile.

Cu cat contribuie turismul la PIB-ul tarii

Turismul contribuie in mod direct cu mai putin de 2% la PIB-ul tarii, spre deosebire de Croatia, unde sustine economia locala cu 18 sau 20 de procente.

„Trebuie sa schimbam modul in care se face turism in tara aceasta. Lumea s-a schimbat si apar tendinte noi care ne obliga sa nu mai privim turismul ca in anii ’80. In modul in care lucram azi, nu avem rezultate. Suntem obligati sa ne schimbam“, a afirmat presedinte al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania.

Citeste si:
Alerta in Bucuresti dupa ce doua femei au fost atacate in strada
Alerta in Bucuresti dupa ce...

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Incep facultatile, cresc chiriile: cat platesti in Capitala sau Cluj