Turismul intern este o sursa importanta de venit pentru Romania, practic tara noastra traieste din asta, iesirea pe pietele internationale si construirea unei abordari coerente este urmatorul pas , a declarat Calin Ile, directorul hotelului Ibis Gara de Nord si presedinte al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania.

„Avem potential, dar e cert ca nu il valorificam. Trebuie sa gasim ecuatia perfecta intre rolul statului si rolul privatului. Bugetul pentru promovarea turismului in 2016 este de 2 milioane euro, o cifra din cauza careia multe companii ar rade", a afirmat Calin Ile. In opinia lui, subfinantarea se reflecta intr-o promovare ineficienta, conform Mediafax.

„Vrem sa aducem turisti straini, dar Bucurestiul este singura capitala din Europa care nu are un centru de conferinte international. In planul arhitectural, acesta trebuia sa fie pe locul care acum ii este alocat moscheei. O decizie politica ar rezolva problema in doi ani.“, a mai spus Ile.

Cu cat contribuie turismul la PIB-ul tarii

Turismul contribuie in mod direct cu mai putin de 2% la PIB-ul tarii, spre deosebire de Croatia, unde sustine economia locala cu 18 sau 20 de procente.

„Trebuie sa schimbam modul in care se face turism in tara aceasta. Lumea s-a schimbat si apar tendinte noi care ne obliga sa nu mai privim turismul ca in anii ’80. In modul in care lucram azi, nu avem rezultate. Suntem obligati sa ne schimbam“, a afirmat presedinte al Federatiei Industriei Hoteliere din Romania.

Sursa foto: Mircea Dragos Photography

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri