10. Fernando de Noronha

10. Fernando de Noronha

Fernando de Noronha, insula paradisiaca a Braziliei, deschide top 10 cele mai frumoase insule din lume cu un motiv bun pentru o vacanta: pare un loc desprins din rai, neatins de mana turistului. Mare parte din Arhipeleagul Fernando de Noronha, format din 21 de insule in Oceanul Atlantic, este parc natural marin, care a intrat in urma cu cativa ani in Patrimoniul Mondial UNESCO.

Cea mai buna perioada de vacanta: octombrie-februarie

Bilete de avion: 7.700 lei dus-intors

Sursa foto: Pixabay

9. Bora Bora

9. Bora Bora

Bora Bora este expresia naturala a luxului, este destinatia in care merg cei mai multi bogati. Bora Bora este in continuare unul dintre locuri de vacanta cele mai scumpe din lume, ca transport si cazare. Dar cu siguranta peisajul te va face sa uiti de cheltuieli.

Un sejur in Bora Bora: de la 3.000 de euro de persoana (transport cu avionul, cazare si mic dejun)

Sursa foto: Pixabay

8. Phuket

8. Phuket

Phuket este cea mai cunoscuta insula din Thailanda si o destinatie in care ajung mii de romani anual. Asta si pentru ca, spre deosebire de alte zone din lume, tarile asiatice, ca Thailanda, Vietnam, Malaezia, Cambodgia, sunt mult mai ieftine comparativ cu multe destinatii din Europa.

Bora Bora este un paradis luxos, dar Phuket este cu adevarat o destinatie ireala, incat o sa-ti vina greu sa crezi ca poate exista un asemenea loc pe pamant desi te afli chiar acolo.

Un sejur in Phuket: de la 1.200 euro/persoana (avion+cazare cu mic dejun)

Sursa foto: Pixabay

7. Mauritius

7. Mauritius

Mauritius concureaza mereu cu Seychelles si Maldive si se pare ca aceasta data este singura dintre cele trei care a prins un loc in topul celor mai bune insule din lume. Insula din Oceanul Indian nu are nevoie de nicio descriere, iar cel mai bine este definita de citatul lui Mark Twain: "Mai intai a fost facut Mauritius si apoi raiul, asa ca raiul a fost copiat dupa Mauritius".

Un sejur in Mauritius: de la 1.400 euro/persoana (avion+cazare cu demipensiune)

Sursa foto: Kirill Umrikhin/Shutterstock.com

6. Mallorca

6. Mallorca

Mallorca este una dintre cele doua insule din Europa aflate in topul celor mai frumoase insule din lume. Mallorca, cea mai mare insula a Spaniei, este o destinatie de 5 stele in Marea Mediterana, unde turcoazul marii se intinde intre stanci invertize. Asa ca paradisul exotic este mai aproape de tine decat ai fi crezut.

Un sejur in Mallorca: 500-600 euro de persoana

Sursa foto: holbox/Shutterstock.com

5. Bali

5. Bali

Insula Bali din Indonezia este pentru toate gusturile, indiferent ca vrei doar sa te relaxezi intr-un resort sau sa explorezi destinatia de la un capat la altul. Bali este, in fond, o destinatie despre autenticitatea asiatica, cu locuitori primitori, terase de orez si peisaje mirifice si cel mai recomanda loc pentru spa.

Bali este atat de cautata de turisti din intreaga lume incat autoritatile vor sa construiasca un nou aeroport pentru ca insula nu mai face fata numarului mare de vizitatori. Vacantele in Bali s-au ieftin destul de mult incat exista sejururi la pret de Europa, intre 800 si 1.000 de persoana pentru o saptamana (avion + cazare cu mic dejun).

Sursa foto: Rueangrit Srisuk/Shutterstock.com

4. Providenciales

4. Providenciales

Providenciales face parte din grupul de insule Turks si Caicos din Marea Caraibelor (America Centrala) si este una dintre cele mai dezvoltate destinatii din zona, unde turistii se pot relaxa in resorturi luxoase. Insula este, de asemenea, un paradis pe care simti ca-l atingi cu mana, unde te bucuri de ape limpezi cu nisip fin si atractii naturale. Totodata, poti descoperi Parcul National Northwest Point Marine, cu o zona impresionanta de recifuri de corali si lacuri saline. Un sejur in Providenciales se ridica la cateva mii de euro.

Sursa foto: BlueOrange Studio/Shutterstock.com

3. Jamaica

3. Jamaica

Jamaica este prin definitie o destinatie pentru turistii cu spiritul liber, aventurier, care traiesc momentul, pe ritmuri de raggae, pe plajele cu nisip auriu si apa cristalina. Jamaica este acel tip de destinatie care pune in valoare frumusetea naturii si in care mergi doar daca vrei sa te bucuri de tot ce se afla in afara resortului.

Un sejur in Jamaica: 1.500-2.000 euro/persoana

Sursa foto: Lucky-photographer/Shutterstock.com

2. Santorini

2. Santorini

Santorini este ca un film care deruleaza in fata ta aceeasi imagine, dar una de care nu te mai saturi. Astfel poate fi descrisa insula greceasca din Marea Egee, unde te scufunzi in relaxare totala. Insula greceasca este celebra pentru cel mai frumos apus din lume, care din fotografii pare ireal. De aceea trebuie sa fii acolo si sa-l vezi cu ochii tai.

Un sejur in Santorini: 400-600 euro/persoana

Sursa foto: Kats Mark/Shutterstock.com

1. Maui

1. Maui

Maui din Hawaii este cea mai frumoasa insula din lume, dupa cum au decis turistii din intreaga lume. Motivul? Foarte simplu, Maui este o destinatie completa, cu plaje exotice, zone pentru snorkeling, stanci inverzite si chiar un vulcan inactiv de pe care sa admiri apusul de soare. In plus, Maui este o destinatie a aromelor pentru ca aici sunt produse cafea, nucile macadamia, papaya, florile tropicale si ananasul. Toate aceste calitati la un loc fac din Hawaii una dintre cele mai scumpe destinatii, cel putin pentru romani. Dar sa nu ne gandim la costuri, ci la faptul ca in Hawaii simti cu adevarat ca poti sa atingi paradisul cu mana.

Un sejur in Maui, Hawaii: peste 3.000 euro de persoana (transport si cazare 11 zile)

Sursa foto: DonLand/Shutterstock.com

Sursa foto: DonLand/Shutterstock.com