Turistii vor avea la dispozitie biciclete electrice pentru a traversa granita dintre Romania si Bulgaria, care pot fi inchiriate din 32 de localitati de pe o parte si cealalta a Dunarii, scrie agentia de presa bulgara Novinite.

Prin proiectul E-bike Net, sunt disponibile 240 de biciclete electrice in 16 orase din Romania, respectiv 16 orase din Bulgaria. Proiectul este finantat din fonduri europene, prin programul interreg V-A Romania-Bulgaria 2014-2015, a inceput in februarie si are un buget de 762.085 de euro.

Pentru cat timp poate fi inchiriata o bicicleta electrica

Fiecare turist poate inchiria o bicicleta electrica pentru trei ore, la pret de 1 euro, timp in care sa exploreze locurile turistice de pe o parte si de alta a Dunarii.

Bicicletele electrice au setata viteza maxima de 25 km/h si permit parcurgerea unei distante intre 50 si 70 de km, cu efort minim. Astfel, vor exista 35 de puncte in ambele tari in care pot fi incarcati acumlatorii bicicletelor. Fiecare statie va permite incarcarea a cinci biciclete simultan.

De unde poti inchiria o bicicleta electrica

Biciclete electrice pot fi inchiriate, in Romania, din Giurgiu, Drobeta-Turnu Severin, Calarasi, Constanta, Craiova, Alexandria, Medgidia, Mangalia, Caracal, Rosiorii, Turnu Magurele, Cernavoda, Navodari, Slatina, Oltenita si Calafat, iar in Bulgaria din: Dobrich, Varna, Veliko Tarnovo, Pleven, Vratsa, Gorna Oryahovitsa, Svishtov, Mezdra, Balchik, Lom, Montana, Cherven Bryag, Dulovo, Oryahovo, Silistra si Vidin.

Citeste si:
INS: Rata somajului in Romania a ajuns la 3,9% in septembrie
INS: Rata somajului in...

Proiectul este dezvoltat de doua organizatii din Bulgaria si doua organizatii din Romania, si anume Agentia pentru Dezvoltare Regionala si Centru de Afaceri-Vidin, Camera de Comert si Industrie Vidin si Asociatia Romana pentru Industria Electronica si Software Oltenia, Asociatia Angajatorilor pentru intreprinderi mici si mijlocii Calafat.

Sursa foto: Pixabay


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
UE a produs anul trecut lumanari in valoare de 1,638 mld. euro