Oguz Yilmaz, proprietar al complexului Blaxy Resort de pe litoral, sustine ca rusii vor sa vina in vacanta in statiunile din Romania din cauza problemelor cu Turcia, insa nu pot fi adusi pentru ca nu exista un zbor charter catre Aeroportul Mihail Kogalniceanu din Constanta.

"Au ramas 5 milioane de rusi acasa din cauza problemelor cu Turcia si vor sa vina in Romania, dar oamenii intreaba ce charter avem pe Mihail Kogalniceau. Nu avem, nu vine nimeni pe Mihai Kogalniceanu si incercam sa facem transfer de la Varna. Cand vor veni la noi turistii germani, francezi, olandezi?", a declarat si s-a intrebat retoric, la o conferinta de presa, antreprenorul romano-turc, Oguz Yilmaz, actionar al Blaxy Resort, cel mai mare complex din tara.

O simpla simulare de zbor pe site-urile de bilete de avion arata ca nu exista zboruri directe intre Moscova si Constanta si ca singura modalitate de a calatori intre cele doua destinatii este cu o escala la Istanbul, prin compania Turkish Airlines.

In acelasi timp, Corina Martin, presedintele Federatiei Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania (FAPT), a explicat ca a avut o discutie cu directorul aeroportului Mihail Kogalniceanu.

Vorbeati despre Aeroportul Mihail Kogalniceau… am avut din nou o discutie cu directorul aerportului si ne ajuta foarte mult sa mergem catre piete externe, sa vindem la pachet destinatia, aeroportul si vacanta pe litoralul romanesc. Se intampla lucruri noi pe litoralul din Romania, care trebuie promovate, avem de construit pachete, vacante si imagine pentru litoralul romanesc si pentru investita dvs, i-a promis Martin lui Oguz Yilmaz.

"Daca vorbim de piata interna, da, bineinteles ca avem turisti", a punctat imediat Yilmaz, insa el isi doreste si turisti straini in complexul Blaxy, unde 250-300 de camere vor functiona din acest sejur in regim hotelier. Antreprenorul estimeaza ca la Blaxy se vor caza 1.000 de turisti in aceasta vara, unde un sejur costa de la 360 lei/camera/noapte la 670 lei/camera/noapte, pentru doi adulti si doi copii, cu mic dejun inclus.

La inceputul anului, Anca Nedea, presedintele ANT, a declarat ca Romania ar putea fi vizitata de 100.000 de turisti rusi in 2016-2017, dupa ce acestia au renuntat sa mai mearga in vacante in Turcia si Egipt din cauza atacurilor din decembrie 2015.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri