Numarul de turisti straini care viziteaza pensiunile din Romania va creste cu 10 %

Strainii incep sa-si petreaca tot mai multe zile de concediu in pensiunile turistice din Romania, numarul acestora urmand sa creasca cu pana la 10 la suta in acest an, a declarat pentru Rompres, presedintele de onoare al Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), Marilena Stoian.

"Numarul turistilor straini va creste cu circa 10 la suta in acest an comparativ cu 2005, acestia preferand sa-si petreaca tot mai multe zile de concediu", a spus Marilena Stoian, cu ocazia targului Rustica Romania, organizat in perioada 18 septembrie - 1 octombrie la Bucuresti si destinat promovarii agroturismului romanesc.

ANTREC a raportat o crestere a duratei medii de cazare pe timpul vacantelor in pensiunile turistice, de la sase zile la opt- zece zile. La ora actuala in Romania activeaza circa 3.500 de pensiuni turistice in 1.200 de localitati.

"Turistii straini incep sa vina si in afara sezonului, in special toamna, preferand zone precum Sibiu, Bucovina, Maramures sau zona Bran-Moeciu. Prin intermediul targului dedicat agroturismului incercam sa atragem atentia si asupra altor zone, precum Oltenia si Neamt, atat pentru turistii straini, cat si pentru romani", a precizat Marilena Stoian.

In cadrul targului organizat in premiera in Romania vizitatorii vor beneficia de degustari de vinuri la Clubul Podgorenilor din Odobesti, degustari de branzeturi din zona Bran-Moeciu, preparate gastronomice traditionale, recitaluri de muzica populara, precum si de posibilitatea achizitionarii de obiecte de arta populara din cele mai diverse: sculpturi din lemn, icoane, renumitele ceramici de Horezu si de Corund, covoare, costume populare, decoratiuni interioare, mobilier specific din zona de nord a Moldovei, scoarte, broderii.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri