10. Domul din Milano

10. Domul din Milano

Domul din Milano este a doua cea mai mare catedrala din Italia si a patra din lume. Domul din Milano este o constructie grandioasa care a fost finalizata pe parcursul a 600 de ani, iar de pe acoperisul acesteia poti admira "capitala modei".

Domul din Milano este deschis zilnic, intre orele 8.00 si 19.00, iar ultimul bilet se vinde la ora 18.00. Intrarea costa 15 euro daca vrei sa urci cu liftul pe acoperisul-terasa sau 11 euro, daca alegi sa urci treptele pana in acelasi punct. Daca planuiesti un city break in Milano, un weekend este suficient pentru a vedea acest oras al modei. Un zbor pana in Milano costa de la 63 euro dus-intors pentru o persoana.

Sursa foto: Pixabay

9. Memorialul lui Lincoln

9. Memorialul lui Lincoln

Memorialul lui Lincoln este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Statele Unite. Se afla in Washington si a fost ridicat in memoria lui Abraham Lincoln, cel de-al 16-lea presedinte american. Memorialul lui Lincoln poate fi vizitat gratuit in orice zi in perioada anului.

Un bilet de avion pana in Washington costa de la 625 euro/persoana pentru zbor dus-intors in iunie.

Sursa foto: Pixabay

8. Palatul Alhambra

8. Palatul Alhambra

Aflat in orasul Granada din Spania, Palatul Alhambra este o expresie arhitecturala islamica. De fapt, "Alhambra" vine de la Al Hamra, care inseamna "rosu" in limba araba si reprezinta culoarea stancilor pe care este construit palatul.

Intrarea la Palatul Alhambra costa 14 euro/adult, 8 euro (12-15 ani) si este gratuita pentru copiii sub 12 ani. Palatul poate fi vizitat de marti pana sambata in perioada 15 martie-14 octombrie si vinerea si sambata in perioada 15 octombrie-14 martie, potrivit Alhambradegranada.org. Un bilet de avion pana in Granada costa de la 400 euro dus-intors/persoana.

Sursa foto: Pixabay

7. Biserica Mantuitorului Insangerat

7. Biserica Mantuitorului Insangerat

Desi mai putin cunoscuta decat celelalte obiective turistice, Biserica Mantuitorului Insangerat din Sankt Petersburg este totusi printre cele mai apreciate atractii turistice din lume, in topul TripAdvisor. La exterior, biserica seamana cu Catedrala Sf. Vasile din Moscova, datorita culorilor si formelor sale.

Sankt Petersburg merita un city break pentru faptul ca este un oras al palatelor. Un bilet de avion pana in orasul din nordul Rusiei costa de la 332 euro/persoana dus-intors.

Sursa foto: dimbar76/Shutterstock.com

6. Mezquita

6. Mezquita

Mezquita este moscheea-biserica din Cordoba, oras in sudul Spaniei, si reprezinta o alta emblema a lumii islamice in tara europeana. De altfel, este o expresie a schimbarilor religioase prin care a trecut orasul Cordoba. Cu toate acestea, Mezquita este o atractie turistica impresionanta si face parte din Patrimoniul UNESCO.

Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com

5. Taj Mahal

5. Taj Mahal

Taj Mahal este una dintre cele mai cunoscute cladiri istorice, insa exteriorul sau este tot mai afectat de nivelul ridicat de poluare. Incercarile anterioare de a opri dezastrul au esuat, iar multe voci sustin ca Taj Mahal sa fie inchis pentru public, ceea ce s-ar putea intampla in curand. Taj Mahal se afla in orasul Agra, la 3-4 ore de New Delhi, capitala Indiei.

Sursa foto: Pixabay

4. Bazilica Sf. Petru

4. Bazilica Sf. Petru

Bazilica Sf. Petru din Vatican este cea mai mare biserica din lume, cu o suprafata de 15.000 mp si poate fi vizitata intr-un city break la Roma. Bazilica este deschisa zilnic, intre orele 7:00 si 19:00 (aprilie-septembrie) si orele 7:00-18:00 (octombrie-martie).

Sursa foto: Pixabay

3. Angkor Wat

3. Angkor Wat

Templele Angkor Wat din Cambodgia sunt cel mai mare monument religios din lume, dar apele subterane din orasul Siem Remp, aflat in apropiere, determina scufundarea treptata a sitului. Angkor Wat merita vizitat cat mai curand, mai ales ca a fost denumit cea mai buna atractie turistica a anului de catre Lonely Planet.

Sursa foto: Pixabay

2. Moscheea Seicului Zayed

2. Moscheea Seicului Zayed

Marea Moschee din Abu Dhabi sau Moscheea Seicului Zayed se claseaza pe un loc generos in topul celor mai apreciate atractii turistice din lume si are si de ce. Este o constructie impresionanta, de alfel cea mai mare moschee din Emiratele Arabe Unite, si a opta cea mai mare moschee din lume. De asemenea, in Moscheea Seicului Zayed se afla cel mai mare covor din lume, de aproape 5.627 metri patrati si de o greutate de 35 de tone.

Sursa foto: Luciano Mortula/Shutterstock.com

1. Machu Picchu

1. Machu Picchu

Machu Picchu din Peru este cea mai apreciata atractie turistica din lume. Ruinele de la Machu Picchu sunt un sit incas incarcat de enigme si una dintre cele Cele sapte noi minuni ale lumii. Totodata, Machu Picchu este cel mai vizitat loc din Peru si un loc in care sa ajungi o data in viata.

Susa foto: Pixabay

Sursa foto: Sean Pavone/Shutterstock.com