Anchetatorii francezi verifica masurile de securitate suplimentare implementate pe aeroportul Roissy-Charles de Gaulle pentru a depista daca s-a strecurat vreo greseala care sa confirme ipoteza unui atentat terorist in cazul aeronavei EgyptAir, prabusita fara explicatie pe fundul Marii Mediterane, scrie France 24.

Verificarile au loc desi autoritatile aeroportuare au retras cateva sute de badgeuri de securitate, care le permite accesul angajatilor in toate zonele aeroportului, dupa ultimele atentate teroriste. Este mult prea devreme pentru a spune daca zborul EgyptAir, care a decolat de pe aeroportul Roissy, a fost detonat de o bomba strecurata la bord, insa autoritatile nu isi asuma nicio sansa, scrie News.ro.

In urma atentatelor teroriste, 600 dintre cei 86.000 de angajati ai aeroportului au fost eliberati de badge-ul de securitate pentru ca aveau cazier. De asemenea, autoritatile au depistat 85 de simpatizanti ai islamistilor in randul angajatilor. Alti 400 de angajati sunt anchetati, dupa ce au fost semnalati ca fiind predispusi la radicalizare.

Insa, anchetatorii sustin ca nu au ajuns la o concluzie cu privire la ce a doborat zborul MS804 si investigheaza doar o alta pista. De asemenea, anchetatorii au inceput sa analizeze lista de pasageri.

”Este mult prea devreme pentru a spune daca vreun individ are un profil problematic. Dar asta nu inseamna ca nu exista suspiciuni”, a precizat o sursa din interiorul anchetei.

Armata a recuperat primele resturi din epava zborului MS804, printre care se numara ramasite umane, scaune de avion si bagaje ale pasagerilor. Autoritatile egiptene au condus operatiunile de cautare din Marea Mediterana, cu sprijin din partea francezilor, grecilor si turcilor. De asemenea, SUA a trimis la fata locului un avion militar de supraveghere maritima, care se afla pe insula Sicilia.

La bordul aeronavei de tip Airbus 320, construita in 2003, se aflau 66 de persoane, iar bagajele acestora au fost gasite imprastiate intr-un perimetru din Marea Mediterana, impreuna cu mai multe resturi din epava si cu ramasite umane.

Sursa foto: Vytautas Kielaitis/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri