Plajele din Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud si Eforie Nord au fost reabilitate si largite cu 100 de metri, pe o lungime totala de 7,3 km, potrivit companiei Romair Consulting care s-a ocupat de innisiparea zonelor de pe litoralul romanesc.

Cele cinci zone de plaja reabilitate prezentau cel mai mare risc de eroziune pe coasta Marii Negre, ceea ce ar fi afectat atat cei 50.000 de turisti asteptati aici, 122 de operatori economici identificati (hoteluri, restaurante, magazine, firme de pescuit etc.) si casele a 278.000 de locuitori din ariile amintite.

Dupa reabilitarea si extinderea zonelor de plaja, Constanta are acum o suprafata mai mare cu 42 ha. Proiectul a inceput cu lucrarile de reparatie a digurilor de larg existente, constructia de noi diguri de larg, reabilitarea si prelungirea digurilor de protectie, constructia de diguri de protectie a zonei innisipate. Aceste structuri au fost realizate cu materiale precum: piatra de diferite sorturi, prefabricate - accropode II fabricate special in proiect si demolarea unor structuri existente, lucrari executate in perioada februarie 2014 – octombrie 2015. Toate structurile costiere cu legatura la zona de plaja sunt accesibile pietonilor, astfel ca turistii s-au bucurat deja, incepand cu vara anului 2015, de aceste constructii hidrotehnice speciale prezente pe litoralul romanesc.

Proiectul de innisipare a plajelor a avut loc in perioada august – octombrie 2015 si a fost finalizat in intregime in cursul lunii decembrie 2015. Valoarea totala a proiectului este de 170.450.084 euro inclusiv TVA. Finantarea nerambursabila din Fondul de Coeziune este in valoare de 145.680.660 Euro. Investitiile finantate vor fi administrate de beneficiarul proiectului, Administratia Nationala "Apele Romane", in calitate de institutie nationala cu competente exclusiv in gestionarea zonei costiere a Romaniei, si vor fi exploatate de catre acesta prin Administratia Bazinala de Apa Dobrogea-Litoral.

Reprezentantii Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral, in calitate de beneficiar, au obtinut finantarea celui mai mare proiect din Romania, iar din 2013 sunt alaturi de antreprenori si de supervizorul lucrarilor pentru a se asigura ca se ating obiectivele proiectului.

Despre Romair Consulting

Compania Romair Consulting este o companie 100% romaneasca, infiintata de Gheorghe Boeru, care se ocupa de construirea si implementarea proiectelor finantate de Uniunea Europeana.

Infiintata in 1997, compania Romair Consulting implementeaza astazi 147 de proiecte majore finantate de catre Uniunea Europeana, cu o valoare totala de investitie de peste 1,8 mld euro, care au contribuit semnificativ la dezvoltarea Romaniei in domenii prioritare precum: infrastructura, mediu si energie regenerabila, agricultura, GIS si topogeodezie, Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE).

Romair Consulting a realizat aprox. 18% din proiectele cu care Romania a intrat in Uniunea Europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri