Excursiile in destinatiile exotice au devenit din ce in ce mai populare in randul romanilor. Locatiile preferate de turistii romani cu bani sunt un special Africa de Sud, Thailanda, China, dar si Rusia sau Maroc, conform agentiei de turism online Paravion, ce a inregistrat vanzari in crestere cu aproximativ 20% de la inceputul anului pe acest segment, conform News.ro

Destinatiile turistice considerate exotice ajung sa coste in mediu 800 de euro de persoana, acest pachet include:

  • bilet de avion
  • transport la destinatie
  • cazare cu demipensiune sau pensiune completa
  • intrari la obiectivele care fac parte din program

Lunile in care romanii prefera sa viziteze astfel de locuri exotice sunt in special februarie, martie,octombrie si noiembrie, atunci cand temepraturile din tara nu sunt foarte ridicate, spune Remus Visan, directorul general al Paravion.

Turismul cultural, o alta categorie preferata de romani

Romanii amatori de destinatii culturale pot opta pentru circuite in Japonia, China si Hong Kong, Iordania sau Thailanda-Malaezia-Singapore.

Rutele ""science"" , o alta preferinta prezenta pe listele romanilor

Romanii prefera rute "scenice", precum Perlele Turciei Orientale, Anatolia - Cappadocia‚ sau Portugalia - Andaluzia – Maroc.
Insa agentile de turism au inceput sa vanda si circuite mixte, care includ si plaje exotice, in destinatii precum Bali, Indonezia, sau Cancun si Varadero, Mexic.

Care au fost cele mai scumpe circuite turistice vandute in acest an

In topul celor mai scumpe circuite turistice vandute in acest an se afla un sejur in Africa de Sud, disponibil la pretul de 2.698 de euro de persoana, acesta include:

  • bilete de avion
  • cazare pentru 11 nopti la hoteluri de 4 si 5 stele
  • transport local cu autocare
  • ghizi locali
  • tururi ale oraselor Cape Town, Kynsa, Johannesburg si Pretoria
  • excursii la Capul Bunei Sperante pe ruta Panorama, cu vizite la o ferma de struti, pesterile Cango, ferma Cango Wildlife, Parcul National Kruger si un drum al vinului, cu degustari de vin si branza

Al doilea cel mai scump circuit turistic vandut de agentie a fost Thailanda - Bangkok si Phuket, la pretul de 1.800 de euro de persoana, care include:

  • bilete de avion, chiar si pentru cursele interne la destinatie
  • opt nopti de cazare cu mic dejun la hoteluri de 4 stele
  • transfer intre aeroporturi si hoteluri
  • ghizi locali si turul orasului Bangkok, cu o vizita in Thonburi si Grand Palace & Temple, cu pranz inclus

”Pentru a se bucura pe deplin de vacanta, le recomandam amatorilor de circuite turistice sa caute programe nu foarte incarcate cu multe vizite de obiective intr-un timp scurt, pentru a putea ’gusta’ cu adevarat destinatia respectiva”, a mai spus Visan.

Sursa foto: Prasit Rodphan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri