Membrii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT) sunt nemultumiti de structura actuala a anului scolar si vor sa ii propuna ministrului Educatiei ca elevii sa intre in vacanta esalonat, pe judete sau regiuni, dupa modelul german, in vederea extinderii sezonului estival, a declarat pentru News.ro presedintele ANAT, Alin Burcea.

Extinderea sezonului estival din Romania, care este in prezent mult mai redus comparativ cu statiunile de la Mediterana, este o tinta mai veche a agentiilor de turism, potrivit News.ro.

"Este o problema care trebuie rezolvata, vrem sa mergem la o intalnire cu ministrul Educatiei, din cauza ca nu ne plac schimbarile de vacanta", a spus Burcea, pentru News.ro.

Din cauza ca se intra in vacanta pe 25 iunie, si nu pe 15 iunie, se pierd din clientii pe care-i puteam trimite in vacanta. Noi dorim vacante esalonate", a completat el.

ANAT propune ca o parte dintre elevi sa termine anul scolar pe 1 iunie, stimuland in acest fel cresterea rezervarilor pentru luna iunie, de obicei mai slaba pentru turismul romanesc.

Citeste si:
Numarul romanilor care isi cumpara vacante "in avans" a crescut
Numarul romanilor care isi...

"Se poate si in Romania, fie pe judete, fie pe zone geografice. De exemplu, Moldova sa inceapa vacanta pe 1 iunie, Muntenia pe 10 sau 15 iunie, Transilvania pe 20 iunie. Si atunci practic se lungeste sezonul, este unul dintre cele mai importante lucruri", sustine Alin Burcea.

ANAT sustine ca acest model se practica in Germania de cateva decenii, pe landuri.

Sursa foto: Monkey Business Images/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Consiliul Elevilor vrea scoala de la 1 septembrie la 1 iunie