Alcoolul ieftin, cafenelele-hipster, bisericile ortodoxe si Ateneul Roman se numara printre cele 16 motive prin care cotidianul The Telegraph ii indeamna pe britanici sa aleaga orasul Bucuresti atunci cand vor sa plece intr-o vacanta de weekend (city break).

Intr-un articol intitulat ”16 motive pentru care urmatorul city break al vostru ar trebui sa fie in Bucuresti”, semnat de Hannah Meltzer si publicat pe 10 iunie, cotidianul britanic The Telegraph prezinta cele mai importante atractii turistice ale capitalei Romaniei, scrie News.ro.

”Euro 2016 a inceput cu un meci intre tara gazda, Franta, si Romania. Capitala celei din urma, Bucuresti, desi nu este un oras la fel de cunoscut in circuitul turistic precum Parisul, merita cu prisosinta sa fie adaugat pe lista destinatiilor voastre de vacanta”, afirma autoartea articolului.

1. Lira sterlina va ajuta sa aveti mare succes

Romania a intrat in UE in 2007, dar nu se afla in spatiul euro. In schimb, va trebui sa va schimbati lirele sterline in lei romanesti si asta ar putea sa va faca sa va simtiti foarte prosperi. Rata de schimb actuala este de 5,7 lei pentru o lira sterlina, iar intrarile la principalele atractii turistice ale orasului va vor costa doar cateva lire, in timp ce factura pentru mancare si distractie, timp de o saptamana, va fi de cel mult 100 de lire sterline. Abrevierea pentru mondeda locala este RON - e bine de stiut, pentru ca ati putea crede ca acest oras e obsedat de ”Harry Potter”.

2. Asadar, alcoolul e incredibil de ieftin

Doar pretul berii reprezinta un argument suficient de puternic pentru a va face sa va ganditi sa parasiti Londra pentru totdeauna. Chiar si in zonele turistice, doua halbe va costa mai putin de 5 lire sterline. Si trebuie neaparat sa incercati tuica, o bautura spirtoasa traditionala facuta din prune.

3. Este locul in care se afla cea mai grea cladire din lume

Pregatiti-va sa va holbati bine de tot in Palatul Parlamentului, o cladire gargantuesca din ciment din era comunista, ridicata in anii 1980 in timpul regimului Ceausescu. Este cea de-a doua cea mai mare cladire administrativa din lume, dupa Pentagon, dar greutatea ei nu a fost inca intrecuta. Acceptati un tur ghidat, pentru a vizita unele dintre cele peste 1.000 de sali si sa va minunati de ornamentele interioare.

4. Si cel mai derutant monument pe care il veti vedea vreodata

E greu sa ratezi Memorialul Renasterii din Piata Revolutiei - un obelisc din marmura inalt de 25 de metri care strapunge o structura ce seamana cu un cos. Nu a fost primit prea bine de localnici atunci cand a fost dezvelit in 2005, dar, cu siguranta, nu il veti uita.

5. Are o nepotrivire placuta in domeniul arhitecturii

La inceputul secolului al XX-lea, Bucurestiul era cunoscut sub numele de ”Parisul din Est”, gratie arhitecturii sale Art Nouveau si cladirilor administratiilor municipale, construite dupa modelul francez. Acea grandoare decadenta se amesteca acum cu cladiri utilitare, lasate in uitare dupa decenii de regim comunist. Orasul poate fi mai putin frumos in sensul clasic in prezent, dar aceasta arhitectura ”ghiveci” contribuie la o estetica unica si evocatoare.

6. Puteti sa vizitati una dintre cele mai cool librarii din lume

Libraria Carturesti Carusel, aflata in centrul aglomeratului Centru Vechi din Lipscani, ar putea fi cel mai frumos magazin pe care il veti vedea vreodata. Rafturi uriase cu carti, banci si noutati literare sunt expuse de-a lungul zidurilor acestei splendide galerii. Puteti sa examinati si o vasta colectie de viniluri, la subsol, si sa savurati una dintre cele mai scumpe cafele din Bucuresti, la etajul cladirii.

7. Are propriul Arc de Triumf

Cine are nevoie de Paris? Bucurestiul are propriul Arc de Triumf. El se afla intr-o intersectie aglomerata. Indicatoarele stradale din Bucuresti amintesc si ele de Paris.

8. Si exista Caru' cu Bere

Savurati neaparat o bere rece in interiorul spectaculosului Caru' cu Bere, cea mai faimoasa berarie din Centrul Vechi. Desi pare ”o capcana turistica”, e greu sa nu te lasi prins in distractia generala, stimulata de costume traditionale, muzica live si halbele cu bere. Restaurantul sau este renumit pentru un preparat traditional romanesc - sarmale cu mamaliga.

9. Este un oras plin cu cafenele-hipster

Bucurestiul este casa unui numar abundent de absolventi de facultate - iar unde se duc tinerii absolventi, merg imediat si hipsterii. Frigarui locale foarte gustoase si ospatari trendy pot fi gasiti la T-Zero, Origo, Dianei 4 si The Coffee Factory.

10. Exista si cateva parcuri de vara fabuloase

Inchirierea unei barci pe lacul din Gradina Cismigiu reprezinta una dintre cele mai populare activitati de relaxare din Bucuresti, in special in zilele fierbinti de vara. Orasul nu duce lipsa de zone verzi, iar Parcul Herastrau reprezinta si el o desfatare.

11. Si cateva mori de vant incantatoare

Mori, biserici, case taranesti si structuri aferente agriculturii sunt expuse la Muzeul National al Satului ”Dimitrie Gusti”, o minunatie de muzeu in aer liber, aflat pe malul Lacului Herastrau.

Citeste si:

    12. Puteti sa mergeti sa il vanati pe Dracula

    Nicio vizita in Romania nu ar fi completa fara o mica ”vanatoare” a lui Dracula. Vlad Tepes este un print din secolul al XV-lea, care l-a inspirat pe Bram Stoker prin predilectia lui inspaimantatoare de a-si trage dusmanii in teapa si de a-i lasa sa moara. El este admirat in Romania, fiind considerat aparatorul Valahiei. Fanii lui Dracula pot mearga la Snagov, la 25 de kilometri nord fata de Bucuresti, unde se spune ca Vlad Tepes ar fi inmormantat pe o mica insula din mijlocul lacului Snagov.

    13. Sau mergeti o zi la Sinaia

    Sinaia, un orasel perfect pentru o carte postala, se afla la poalele Muntilor Bucegi, se afla la 90 de minute de mers cu trenul fata de Bucuresti. Intr-o singura zi puteti sa ajungeti in acest oras cu privelisti pitoresti, sa vizitati frumosul Castel Peles, resedinta de vara a primului rege al Romaniei. Ati avea timp chiar si de o plimbare cu telefericul in munti si sa admirati acele imagini magnifice.

    Citeste si:

      14. Ateneul Roman concureaza serios cu Royal Albert Hall din Londra

      Este casa muzicii clasice din Bucuresti. Cumparati bilete la un concert sau platiti o lira sau doua pentru a-l vizita si pentru a admira splendorile din interior.

      15. Exista biserici ortodoxe foarte frumoase

      86% din populatia Romaniei este ortodoxa si veti gasi biserici ortodoxe presarate in intregul oras. Mergeti sa vedeti Biserica Stavropoleos din Centrul Vechi sau Biserica Sfintii Apostoli, la nord de Bulevardul Unirii, pentru a admira fresce elaborate si o iconografie in aur extraordinara.

      16. Exista si unele statii de tren ”old-school”

      O calatorie cu trenul de la Bucuresti la Brasov ar putea sa para o calatorie inapoi in timp.

      Sursa foto: Radu Bercan/Shutterstock.com

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Turism »



      Setari Cookie-uri