Destinatiile cele mai cumparate pentru vacantele in familie din aceasta vara sunt Grecia, Turcia, Spania, Italia, Cipru, Riviera Franceza, Portugalia sau Bulgaria, iar cuplurile care si-au asigurat transportul au platit, pentru un sejur de sapte nopti all inclusive, circa 700 de euro, potrivit datelor de agentiei Terra Tourism.

Interesul romanilor pentru vacantele in afara tarii a crescut constant, in ultimii zece ani. La fel si pretentiile turistilor romani. ”Cerintele cuplurilor legate de cazare vizeaza hotelurile plasate in zone animate, aproape de plaja, cu diverse facilitati pentru adulti, precum spa, club si optiunea de demipensiune, arata datele citate, potrivit News.ro.

Pe de alta parte, familiile cu copii aleg de regula zone mai linistite, aproape de natura si resorturi situate chiar pe plaja, care ofera numeroase activitati pentru copii, parcuri acvatice, programe de animatie si regim de masa all inclusive. In topul tarilor favorite, in afara celor exotice preferate in luna de miere, sunt Grecia, Turcia, Spania, Italia, Cipru, Riviera Franceza, Portugalia sau Bulgaria. Capitalele europene sunt cele pentru care oamenii aleg cel mai des pachete de tip city-break.

Cea mai populara perioada a verii, in tara sau in afara, ramane cea dintre iulie - august, in fiecare an, Terra Tourism inregistrand sute de cereri in acest interval. Cum turistii au devenit foarte interesati de recenziile publicate de alti turisti - ii intereseaza curatenia locatiei, distanta fata de plaja, serviciile personalului si facilitatile oferite -, in vacantele pe care le aleg, investesc mai ales in confortul de care beneficiaza.

Astfel, pentru destinatiile individuale, cand turistii isi asigura transportul, cuplurile platesc, in medie, 700 de euro pentru un sejur de sapte nopti all inclusive. Aproximativ acelasi buget este alocat si de o familie cu un copil pana in 12 ani. Costurile cresc cu circa 150 de euro cuantumul platit de o familie cu doi adulti si doi copii (pana in 12 ani). Aceleasi tarife cresc, in medie, cu 400 de euro cand mijlocul de deplasare ales este avionul.

Citeste si:
ANAT: Nu toate vacantele vor fi asigurate in caz de insolventa
ANAT: Nu toate vacantele vor...

Sursa foto: Victor Shova / Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
COVID-19 | Spania construieşte un spital de urgenţă
Setari Cookie-uri