Apetitul turistilor romani pentru vacante pe vase de croaziera a cunoscut o cerere puternica in acest an, cererile crescand de 3 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, arata datele Fortuna Business Travel.

Evenimentele din Turcia, Franta sau Siria au avut impact asupra alegerii tipul de vacanta, circa 25 % din turistii din anii trecuti, care au petrecut concediile prin Grecia, Turcia sau Spania optand anul acesta pentru o croaziera.

Surprinzator, cele mai dorite sunt croazierele exotice in Caraibe, Emirate, Asia de Sud Est sau America de Sud. Intre acestea, 80% din rezervari reprezinta pachete complete cu avion inclus din Bucuresti si transferuri, unde tarifele incep de la 640 de euro/persoana in cabina interioara (fara taxe de aeroport si portuare) pentru Emirate si 1.099 euro/persoana (fara taxe de aeroport si portuare) pentru cele din Caraibe. Pe locul 2 se regasesc itinerariile din Mediterana, de Est si de Vest, urmate de croazierele in Fiordurile Nordului si Europa de Nord.

“Turistii romani prefera croazierele de grup <<la pachet>> cu avionul inclus din Bucuresti si transferurile pana la locul de imbarcare/debarcare. In ultimele 3 luni am fost uimiti de cererea foarte ridicata pentru croaziere in Caraibe pentru care avem plecari din decembrie anul acesta, precum si pentru croazierele Brizele Mediteranei cu avion inclus, imbarcare din Roma si pachet all inclusive de la 660 euro/pers fara taxele portuare pentru care avem plecari pana in 21 septembrie”, spun reprezentantii Fortuna Business Travel.

Citeste si:
Croazierele schimba standardele in turism: ce servicii noi ofera
Cum arata viitorul in...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cheltuieli exotice la AEP, cea care organizeaza votul in strainatate