Aeroportul International "Avram Iancu" din Cluj-Napoca are o biblioteca, primul astfel de spatiu deschis intr-un aeroport din Romania. Zona de recreere se gaseste in corpul care face legatura intre cele doua terminale si are, pe langa biblioteca, mese, scaune si fotolii, unde pasagerii se pot relaxa si pot afla diverse informatii, scrie News.ro.

Aeroportul din Cluj a inaugurat un spatiu de recreere format dintr-o biblioteca si un punct de informare, care are rolul de a promova festivaluri si evenimente organizate in Cluj-Napoca.

”Am organizat in premiera un concert in zona de siguranta a aeroportului si atunci ne-am dat seama ca exista potential. Acest loc era unul deschis care parea sa fie nefolosit si atunci, impreuna cu cei care au pus umarul la acest proiect ne-am gandit sa incercam. Proiectul este unul pilot, e mic, pentru a nu incurca, dar daca va exista interes, acesta va primi un spatiu mai generos”, a spus Florin Morosanu, presedintele Asociatiei Cluj-Napoca 2021 Capitala Europeana a Culturii, organizatie care se ocupa de proiect.

Spatiul experiemental de asteptare se afla in zona publica din corpul care face legatura intre cele doua terminale ale aeroportului. Aici se afla o biblioteca in care sunt carti in limbile romana, engleza si franceza, toate donate, dar si mese, scaune si fotolii. Zona are, in total, zece metri patrati si acolo se pot relaxa in acelasi timp 20 de persoane.

"Anul acesta, pe langa pasageri vor tranzita aeroportul clujean patru milioane de oameni, iar anul viitor, datorita cresterii traficului pe aeroport vor trece cinci milioane de oameni prin aeroport. Este vorba de un sfert din populatia Romaniei, iar aceasta initiativa va avea un impact pozitiv asupra populatiei, avand in vedere profilul pasagerilor care trec prin aeroport. Avem pasageri de toate categoriile: turisti sau persoane care calatoresc in interes de business. S-au diminuat foarte mult intarzierile pe timp de iarna, dar cand vor mai exista, aceasta biblioteca va ajuta pasagerii. Incurajam clujenii sa doneze carti”, a declarat David Ciceo, directorul Aeroportului International "Avram Iancu” din Cluj-Napoca”.

Citeste si:
Primaria Sect. 4 construieste gradinite si scoli in Cernauti, Ucraina
Primaria Sectorului 4...

Biblioteca din aeroport este un proiect pilot al Asociatiei Cluj-Napoca 2021 Capitala Europeana a Culturii desfasurat impreuna cu Aeroportul International Cluj si alte ONG-uri.

Sursa foto: Airportcluj.ro


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bookster, biblioteca corporatistilor, are o noua conducere