De la capitala plina de viata la satele din Moravia, de la escapada montana la tratamentele relaxante in centrele de infrumusetare din statiuni, de la berea Pilsner faimoasa in intreaga lume la Smetana si Dvorak, exista experiente care sa satisfaca toate gusturile. Arhitectura uimitoare nu se limiteaza doar la Praga in multe dintre orasele Cehiei turistul poate admira fatade gotice, renascentiste si baroce.
Totusi, pentru cei mai multi turisti care viziteaza Cehia, Praga este de departe cea mai mare atractie: un oras occidental, cosmopolit, cu un farmec si o frumusete aparte, mai ales ca, mai putin de 10% din cei care viziteaza Cehia, isi stabilesc un alt itinerariu decat Praga. Datorita faptului ca tara nu a fost afectata de al doilea razboi mondial, multe din orasele si satele de provincie reprezinta adevarate spectacole arhitectonice in stil medieval, baroc si arta moderna. Prima impresie: muzeu in aer liber.

Pentru acest taram de poveste, Travel Time recomanda cateva obiective turistice demne de a-si face loc in memoria vizuala a turistilor: Orasul de Jos, Strada Nerudova, Piata Maltese, Biserica Fecioarei din Tyn, Dealul Petrin, Palatul Kinsky sau Galeriile Franz Kafka.

Orasul de Jos este o parte a orasului Praga fondata in 1257 pe versantii de sub Castelul Pragai si reprezinta partea cea mai putin afectata de istoria recenta a orasului. Un alt obiectiv, Strada Nerudova, numita dupa numele poetului si jurnalistului Jan Neruda, care a locuit la nr. 47 in Casa Celor Doi Sori, duce la Castelul Pragai si face parte din ruta Regala. Atractia acesteia este data de emblemele caselor: Potcoava de Aur, Lebada Alba, Homarul Verde etc.

Dealul Petrin, cu o inaltime de 318 m, reprezinta o retea de 8 parcuri de unde se poate admira panorama deosebita a orasului, iar pe culmea acestuia se afla Observatorul Stefanik. Piata Maltese (maltezske namesti) denumita dupa Cavalerii de la Malta care in 1169 au construit o manastire. Impozant in acest tablou este Palatul Nostitz care acum este sediul Ambasadei Germaniei. In timpul verii se tin concerte in aceasta piata, iar in aceeasi zona este amplasata Zidul John Lennon care inainte de '89 era un punct de intalnire al tinerilor cu perceptii capitaliste.

Travel Time va mai recomanda Palatul Kinsky - construit intre 1755 si 1765 de Anselmo Lurago, reprezinta cea mai frumoasa cladire in stil Rococo din Praga. In 1768 a fost cumparat de diplomatul Imperial Stepan Kinsky. In februarie 1948 Klement Gottwald a proclamat preluarea puterii in 1948 de catre Partidul Comunist, de la balconul acestuia. In prezent apartine Galeriilor Nationale.

Pret pachet: 350 euro
Servicii incluse: 3 nopti cazare
bilet avion
croaziera o zi (pret in week-end cu mic dejun)
Servicii meincluse: (pretul nu include taxele de aeroport si asigurare medicala) .



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri