Daca planuiesti un road trip pentru vacanta ta, inseamna ca stii deja sa apreciezi placerea drumului si nu privesti calatoria ca pe un supliciu. Iti place sa urci de dimineata in masina si sa cobori la sute de kilometri distanta, stii sa te bucuri de peisaje din fuga masinii, adori sa descoperi cu privirea ce se ascunde dupa fiecare curba, te relaxeaza miscarile domoale ale masinii asternute la drum, privesti visator cerul lipindu-ti tampla de geamul masinii. Iar cand toate astea au si un fond muzical, ai deja filmul complet al unui road trip reusit.

Desigur ca muzica pe care o asculti in masina e o chestiune de gust personal, insa e si una de adecvare la situatie. Exista un motiv pentru care petrecerile in club nu incep cu Zborul Valkiriilor de Wagner, ci cu Jump Around, de House of Pain, acelasi motiv pentru care You Can Leave Your Hat On, de Joe Cocker, nu este prima optiune in playlist-ul unui banchet la Scoala Superioara Catolica.

Pur si simplu nu se potriveste! Alegerea muzicii pentru un road trip e o chestiune de finete si rafinament, precum alegerea vinului pentru o friptura. Muzica pentru un road trip trebuie sa nu fie nici prea lenta, fiindca la drum lung poate deveni depresiva, nici prea energica, pentru ca oboseste; sa nu-ti ceara multa atentie, dar nici sa nu-ti fie indiferenta; si sa placa tuturor, sau macar sa nu deranjeze pe nimeni samd. Iata deci o selectie de 10 albume care au contribuit deja la milioane de road trip-uri reusite si care ar putea sa impace cat mai multe gusturi.

Johnny Cash - Man in Black - The Very Best Of Johnny Cash

Sound-ul inconfundabil al deceniilor romantice americane: destul de country, usor rockabilly si suficient rock’n roll si blues. Vocea profunda a lui Johnny Cash iti da dispozitia necesara pentru un drum lung, uneori cu versuri amuzante, in piese precum A Boy Named Sue sau One Piece at a Time, alteori mai profunde, ca in Walk the Line sau Folsom Prison Blues. Man in Black nu da gres niciodata.

Buena Vista Social Club

In sens al cuvantului, Buena Vista Social Club nu este un album al unei trupe, ci o colectie de inregistari cu piese ce au facut celebru un club din Havana in anii ‘40. Discul iti aduce 30 de piese latino care suna a vacanta si a nimic altceva. Si da, contine si piesa cu “De Alto Cedro voy para Marcané /Llegó a Cueto voy para Mayarí”. De fredonat si dupa ce cobori din masina.

Red Hot Chilli Peppers – Californication

Unul dintre cele mai bine vandute albume din ultimii 20 de ani, Californication este si albumul care le-a adus cei mai multi fani americanilor de la Red Hot Chili Peppers. Piese precum Scar Tissue, Otherside si, bineinteles, Road Trippin sunt deja all time hits de pe un album energic si relaxant.

U2-The Joshua Tree

Albumul Joshua Tree contine cateva hituri importante ale celor de la U2, piese precum Where the Streets Have no Name sau With or Without You. Muzica celor patru irlandezi este apreciata printre altele, si pentru mesajul ei optimist. De fapt, cu un personaj atat de implicat in cauze umanitare ca Bono, nici nu se putea altfel.

The Killers - Hot Fuss

Primul album al formatiei din Las Vegas are cateva piese mai mult decat reusite, precum Somebody told me sau Mr. Brightside. Foarte fresh, tonic si prietenos, albumul Hot Fuss da road trip-ului tau ceva din aerul unei aventuri americane in desertul Nevada.

Bruce Springsteen – Born to Run

De parca titlul albumului, Born to Run, n-ar fi destul de sugestiv, prima piesa se cheama Thunder Road. Este genul de rock asezat, cu influente folk si blues, cu un sound energic si optimist, specific lui Springsteen. Play and have fun!

Paul Simon – Graceland

Vocea calda a lui Paul Simon are parte pe acest album de o orchestratie foarte ritmata. Muzica de pe Graceland este inspirata de o calatorie la Johannesburg pe care artistul a facut-o in 1984. De fapt, titlul albumului, fiecare piesa, povestea, absolut totul in acest album transmite “calatorie”, si inca una reusita. Graceland este albumul care a relansat cariera lui Paul Simon. S-a vandut in peste 16 milioane de exemplare si a castigat premiul Emmy pentru cel mai bun album al anului 1987.

White Stripes – Elephant

Considerata una dintre cele mai revolutionare trupe din rock-ul modern, White Stripes a produs formule muzicale simple si inspirate pe care le canta exemplar, desi sunt doar doi oameni in trupa. Albumul Elephant contine piese pe care nu te poti abtine sa le fredonezi, precum Seven Nation Army sau The Hardest Button To Button.

Tom Petty and The Heartbreakers – Greatest Hits

Tom Petty este tipul pe artist care e cumva deasupra gusturilor muzicale, pentru ca pe el pur si simplu il place toata lumea. Piese precum Learning to Fly sau I Won't Back Down de pe albumul Greatest Hits iti vor pune un zambet multumit in coltul gurii in timp ce te uiti pe fereastra masinii, fara ca macar sa-ti dai seama. Ba chiar o sa te trezesti ca zambesti si la Free Fallin’. N-ai ce sa faci, asta e Tom Petty!

Fleetwood Mac – Rumors

Cel mai bun album al trupei Fleetwood Mac, Rumors s-a vandut in peste 40 de milioane de exemplare, a castigat premiul Emmy pentru cel mai bun album al anului 1977 si a fost inclus de multe ori in lista celor mai bune albume muzicale din toate timpurile. Trei vocalisti, o instrumentatie ingenioasa si piese cu adevarat inspirate, iata cum road trip-ul tau ajunge sa para un videoclip pentru un album Fleetwood Mac.

Sursa foto: youtube.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri