In timpul verii, in vacanta, e greu sa alegi ce sa citesti. Si, totusi, ce carti punem in bagaje?Va recomandam zece titluri, volume de beletristica, in primul rand, cu povesti scrise de laureati de Nobel, Orhan Pamuk sau Svetlana Aleksievici, care te fac sa evadezi din cotidian. Nu ocoliti insa cartile scrise de autori mai putin celebri, de psihologie practica si dezvoltare personala, de spiritualitate si de parenting, conform Adevarul.

1. PURITATE. Americanul Jonathan Franzen este autorul bestsellerului "Corectii" si una dintre figurile marcante ale literaturii contemporane. Dupa incheierea studiilor, tanara Purity „Pip” Tyler isi vede marile sperante naruindu-se sub apasarea unei existente nesigure. Saraca, derutata in cariera si stangace in relatiile sociale, singurul ei reper este o mama fragila psihic, care traieste izolata, sub un nume fals, refuzind cu incapatinare orice referire la trecut si la tatal lui Pip

2. VREMURI SECOND HAND Autoarea Svetlana Aleksievici, distinsa cu Premiul Nobel pentru literatura in 2015, a facut din „Vremuri second-hand“ un fel de mausoleu literar . Volumul, publicat de Humanitas, este inchinat cetatenilor unui imperiu care a disparut in trei zile, la fel de fulgerator cum Rusia tarista a devenit, in 1917, Uniunea Sovietica. „Dar este, mai presus de toate, un monument dedicat celor care, in cursul Istoriei, s-au simtit la un moment dat straini de vremurile pe care le traiau. Acest exil interior nu poate fi marturisit decat la persoana intai, de la suflet la suflet“, a scris „Le Monde“.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Citeste si:
Escale lungi in aeroport? Afla cum poti sa te bucuri de ele
Escale lungi in aeroport?...

Sursa foto: donatas1205 / Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Singura destinatie turistica din lume cu 3 certificari UNESCO