Presedintele ANAT, Alin Burcea, a criticat actuala guvernare spunand ca nu este interesata de turism, “acesta fiind asimilat cu vacanta lor si a copiilor lor”, si a sustinut ca in prezent Romania nu are buget de promovare si ca ANT solicita patronatelor spatii gratuite la diverse targuri.

Alin Burcea a declarat vineri, intr-o conferinta de presa sustinuta la Mamaia, ca Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri nu are si cuvantul ”turism” in denumire, situatie pe care ministrul Costin Borc a promis de mai multe luni ca o va remedia, scrie News.ro.

“Cateva consideratii despre ce se intampla acum in turism. La nivel guvernamental nu se intampla nimic. (...) A uitat domnul ministru Borc, pentru ca lucra la «Romania Competitiva», cand s-a facut ministerul, a uitat sa adauge denumirea «turism», daca tineti minte a fost un cancan in noiembrie. Dar pentru ca are multe alte treburi, nu stim care, nici astazi ministerul nu are in denumire turism. Ca si membru in patronatul ANAT, l-am criticat in ianuarie, in februarie, a spus «vom remedia, e un lucru formal», dar astazi Ministerul Economiei nu are turismul si cam asta este interesul actualei guvernari”, a afirmat Alin Burcea.

El a mentionat ca nici in proiectul “Romania Competitiva” turismul nu apare.

“Acest guvern daca avea ceva de demonstrat putea sa o demonstreze in cele 12 luni. Venind acum cu un proiect «Romania Competitiva», care are 16 puncte, din nou turismul nu apare. Probabil la nivelul domnilor tehnocrati turismul este asimilat cu vacanta lor, cu vacanta copiilor lor, a rudelor, a prietenilor. In discutiile cu domnul Borc n-am reusit sa inteleg daca il intereseaza. A venit de doua ori la discutiile cu patronatul, dupa aia nu a mai venit”, a precizat presedintele ANAT.

Citeste si:
Bulgarii atrag milioane de turisti straini anual: ce putem invata?
Peste 250.000 de romani, pe...

Alin Burcea a mai spus ca in prezent Romania nu are buget de promovare si ca Autoritatea Nationala pentru Turism (ANT) nu are bani pentru a participa la toate targurile, ajungand sa cear[ spatii gratis patronatelor pentru a putea fi prezenta.

“In momentul de fata Romania nu are buget de promovare. Avem in 2016 exact acelasi buget pe care l-am avut in 2001. (...) Presedintele ANT nu are bani sa-i ajunga la toate targurile , nu mai vorbim de bannere, nu mai vorbim de spoturi. S-a ajuns in situatia penibil si jenanta in care ANT ne cere noua, patronatelor, spatii gratis la targuri ca sa stiti care este realitatea. Cam asta este realitatea. Dezinteresul actualei guvernarii tehnocrate este total”, a mai afirmat Alin Burcea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Alin Burcea: Operatorii care fac incoming in Romania sunt nebuni