Vietnam a lansat cel mai mare tramvai aerian din lume, suspendat la o distanta de aproximativ 190 metri fata de sol. Tramvaiul suspendat pe cablu circula deasupra unei zone vizitate anual de 7 milioane de turisti.

Tramvaiul si instalatia pe care functioneaza au fost construite de o firma austriaca, Doppelmayr/Garaventa, care astfel a inregistrat doua recorduri mondiale: cea mai mare cabina de tramvai aerian (230 de persoane) si cablul situat la cea mai mare inaltime pentru un astfel de transport, la 188,96 metri distanta de sol, potrivit site-ului companiei constructoare.

Sursa foto: doppelmayr.com

Tramvaiul aerian a fost construit intr-un an si jumatate si a costat 282 milioane de dolari, scrie un site de profil. Acesta circula pe o distanta de peste 2 km, pe care o parcurge in 15 minute, deasupra orasului Halong din golful Halong Bay, o zona aflata in Patrimoniul UNESCO. Golful Halong Bay este una dintre cele mai vizitate atractii turistice din Vietnam, cu 7 milioane de turisti anual, in care exista mii de insule mici.

Citeste si:
TOP 10: cele mai bune tari in care sa muncesti si sa traiesti in 2019
TOP 10: cele mai bune tari in...

De altfel, Vietnam este o destinatie deosebita din Asia pe care sa o vizitezi oricand. Spre exemplu, in golful Halong Bay mai pot vedea satul plutitor Cua Van (foto jos), unde casele plutesc pur si simplu pe apa. Aici, locuiesc 733 de oameni in 176 de "gospodarii", iar multe dintre ele au antene parabolice, potrivit Ha Long Bay Tours.

Sursa foto: PhotoRoman/Shutterstock.com

In Cua Van poti sa experimentezi stilul de viata autentic al locuitorilor care traiesc in mare parte din pescuit. Practic, aici te poti lasa dus de val la propriu intr-o barca si poti contempla asupra peisajului completat de muntii din jur.

Citeste si:
Aproape 70 de tramvaie urmeaza sa fie dotate cu aer conditionat
Aproape 70 de tramvaie din...

In golful Halong Bay ajungi dupa ce aterizezi in capitala vietnameza Hanoi, iar apoi poti cumpara un tur organizat sau poti calatori pe cont propriu timp de 3-4 ore spre Halong City, orasul port de unde pleaca crozierele spre acest golf.

Sursa foto: Doppelmayr.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Destinatii de vacanta unde sa calatoresti singur