10. Lufthansa

10. Lufthansa

Fata de anul trecut, cand a fost pe locul 12, Lufthansa, cu sediul la Koln, deschide top 10 al celor mai bune companii aeriene din lume si este astfel cea mai buna companie aeriana din Europa. Operatorul este recunoscut pentru locurile confortabile prevazute cu un spatiu generos pentru intinderea picioarelor.

Sursa foto: Pixabay

9. Qantas Airways

9. Qantas Airways

Qantas, linia aeriana nationala a Australiei, a urcat un loc anul acesta. Compania este apreciata pentru optiunile de divertisment la bord si serviciul cu clientii. Qantas este a treia cea mai veche companie aeriana din lume, dupa KLM si Avianca.

Sursa foto: Pixabay

8. EVA Air

8. EVA Air

EVA Air este o companie aeriana din Taiwan, fondata in 1989, care in prezent zboara catre 40 de destinatii din Asia, Australia, Europa si America de Nord. EVA Air este recunoscuta pentru introducerea cabinelor "premium economy" si este considerata o companie de 5 stele intr-un top Skytrax.

Sursa foto: Pixabay

7. Turkish Airlines

7. Turkish Airlines

Turkish Airlines a cazut 3 locuri in topul Skytrax, insa a fost cea mai buna companie aeriana din Europa sase ani la rand. De asemenea, a castigat titluri de "cea mai buna companie aeriana" in ce priveste cateringul la clasa business si lounge dining la clasa business. Turkish Airlines zboara, in prezent, catre 100 de tari si 200 de orase din lume.

Sursa foto: Pixabay

6. Etihad Airways

6. Etihad Airways

Etihad Airways, cu baza in Abu Dhabi, si-a pastrat locul in top. Compania aeriana este faimoasa pentru apartamentele rezidentiale si suitele de la clasa business. De asemenea, Etihad Airways are cel mai scump zbor din lume, in valoare de 38.000 de dolari.

Sursa foto: Dmitry Birin/Shutterstock.com

5. ANA All Nippon Airways

5. ANA All Nippon Airways

ANA All Nippon Airways, cea mai mare companie aeriana din Japonia, cu sediul in Tokyo, a urcat doua locuri in topul celor mai bune companii aeriene. ANA este recunoscuta pentru locurile izolate din unele aeronave, care le permit pasagerilor sa se bucure de liniste si intimitate.

Sursa foto: Pixabay

4. Cathay Pacific

4. Cathay Pacific

Compania Cathay Pacific, cu sediul in Hong Kong, a coborat un loc fata de anul trecut, dupa ce in 2014 a fost denumita cea mai buna companie aeriana din lume. Cathay Pacific a fost denumita cea mai buna companie aeriana in ce priveste curatenia in aeronave si lounge-ul de la prima clasa.

Sursa foto: Pixabay

3. Singapore Airlines

3. Singapore Airlines

Desi a coborat un loc fata de anul trecut, Singapore Airlines este apreciata pentru locurile cu televizoare si proasoapele calde oferite inainte de decolare. De asmenea, Singapore Airlines a fost numita de doua ori cea mai buna companie aeriana din Asia si compania cu cele mai bune locuri la clasa business.

Sursa foto: Pixabay

2. Qatar Airways

2. Qatar Airways

Spre deosebire de anul trecut, in 2016 Qatar Airways a coborat un loc si a pierdut titlulatura de cea mai buna companie aeriana din lume. Chiar si asa, compania cu sediul la Doha este recunoscuta pentru locurile confortabile si tehnologia de la bord de care se bucura pasagerii. Insa, in acelasi timp, Qatar Airways a obtinut locul 1 la categoria "compania cu cea mai buna clasa business".

Sursa foto: Pixabay

1. Emirates

1. Emirates

Emirates este anul acesta cea mai buna companie aeriana din lume, dupa ce anul trecut s-a clasat pe locul 5 in topul Skytrax. Emirates este recunoscuta pentru cele mai bune optiuni de divertisment la bord, cum ar fi video si muzica la cerere. Compania, cu sediul in Dubai, are cea mai mare flota de aeronave Airbus A380 si Boeing 777.

Sursa foto: Pixabay

Sursa foto: Dmitry Birin / Shutterstock.com