Sase zboruri Bucuresti-Istanbul si retur au fost anulate, sambata dimineata, pe Aeroportul Henri Coanda, din cauza evenimentelor care se desfasoara in Capitala Turciei.

Este vorba despre cursa Turkish Airlines care trebuia sa ajunga la Bucuresti la ora 01.25. O alta cursa, de la aceeasi companie aeriana, urma sa aterizeze la Bucuresti la ora 8.30. De asemenea, este vorba despre o cursa Tarom care ar fi trebuit sa decoleze din Istanbul si sa ajunga pe Otopeni la 11.55, potrivit News.ro.

Pe Aeroportul Henri Coanda au fost anulate urmatoarele decolari catre capitala Turciei: o cursa Turkish Airlines programata sa plece la 05.55, o cursa de la compania Tarom, programata sa decoleze la 08.35 si un alt zbor al companiei Turkish Airlines, care ar fi trebuit sa plece la ora 10.00.

In cursul zilei, mai sunt programate doua curse de linie, dus-intors, catre Istanbul. O cursa apartine companiei Tarom, care urmeaza sa decoleze la 16.25, si sa se intoarca la 19.50 si una a companiei Turkish Airlines, care aterizeaza la Bucuresti la ora 20.10 si urmeaza sa plece spre capitala Turiciei la 21.45. Acestea nu au fost anulate pana la ora transmiterii acestei stiri.

Pe Aeroportul Henri Coanda mai sunt programate sa decoleze spre Turcia sapte zboruri charter, sase curse catre Antalya si o cursa catre Bodrum. Acestea nu au fost anulate. Ministerul Afacerilor Externe recomanda turistilor si celorlalti cetateni romani aflati in Turcia sa nu paraseasca locurile in care sunt cazati si sa evite orice deplasari care nu sunt strict necesare, in special in locurile aglomerate. Cetatenii romani pot suna la numerele +90.312.44.77.920; +90 212 3583541; +90 212 3580516; +90 212 3583537, +90 232 4650579.

Citeste si:
Romanii pierd 35 milioane euro anual din zboruri anulate
Romanii pierd anual peste 35...

Aeroportul international Ataturk, din Istanbul, a fost redeschis, iar prima cursa a aterizat deja dupa tentativa esuata de lovitura de stat din noaptea de vineri spre sambata. Autoritatile au anuntat ca aeroportul se afla sub controlul militarilor loiali Guvernului. In plus, ele au anuntat ca circulatia tancurilor pe podurile peste stramtoarea Bosfor este interzisa, din motive de siguranta.

La Ankara, un inalt oficial turc a anuntat ca bombardamentele asupra Parlamentului continua. De asemenea, 13 militari care au incercat sa intre in Palatul Prezidential au fost arestati. Premierul a explicat ca mai exista, in unele locuri rezistenta din partea pucistilor, dar situatia se va rezolva in curand.

Mai mult, autoritatile au avertizat ca militarii pucisti care incearca sa mai foloseasca aeronave vor fi impuscati. Cel putin 66 de oameni si-au pierdut viata la Ankara si sase la Istanbul in tentativa de lovitura de stat. Alte 150 de persoane au fost internate la Istanbul, dupa ce au fost ranite. Majoritatea victimelor sunt civili.

deepspace / Shutterstock.com

Citeste si:
Zboruri de 22 de ore reduse la 4 ore cu ,,avionul spatial"
Zboruri de 22 de ore reduse...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si