Daca sunteti grabiti sa va scoateti skiurile sau placile de snowboard de la naftalina si nu mai puteti astepta inca o luna pana la prima zapada, ne-am gandit sa venim cu solutia perfecta: Austria. Si daca nu va lasati convinsi prea usor poate incitarea oferita de peisajul Alpilor sau bucataria austriaca va conving sa deveniti iubitori ai muntelui si ai sporturilor de iarna.
Austria nu cucereste numai prin peisaje, relief saufacilitatile sale pentru sporturi de iarna dar si prin cel mai frumos cer din lume. Orasele austriece au si ele un farmec special, de la binecunoscutele si indragitele Viena si Salzburg, la micutele sate austriece de munte.

Austria este faimoasa pentru cultura sa, pentru ca l-a daruit lumii pe Mozzart dar si pentru ca ofera turistilor facilitati unice si conditii excelente pentru a practica sporturile de iarna preferate: ski, snowboarding, parapanta si de ce nu, rafting.

Pe langa poate mai cunoscutele Tirol sau Insbrukcele, Austria are zeci de statiuni dedicate sezonului rece. Agentia Kelever Travel recomanda insa doua dintre vedetele sezonului trecut: Zell am See si Kaprun. Din 1966 Kaprun si Zell am See formeaza impreuna Europa Sportregion. In aceasta zona se poate practica skiul si in timpul verii, pe ghetarul Kitzsteinhorn. Pe langa ski si snowboarding, regiunea ofera alternative pentru peste 30 de tipuri de sport si aici aveti de ales dintr-un calendar extreme de variat de evenimente.

Peste 30 de sporturi practicate 366 de zile pe an

Zell este un oras idilic de munte situat in centrul Mittelpinzgauer Senke (Valea Pinzgau) la 758 m altitudine. Aici se afla celebrul lac Zell si printer piscurile acoperite de zapada ale Alpilor se ascunde cel mai inalt munte din Austria: Grossglockner.

Kaprun este una dintre cele mai speciale destinatii de vacanta din Europa in orice iarna. Veti intalni in Kaprun turisti din peste 50 de tari. Partiile si conditiile de relaxare de aici sunt apreciate pe toate continentele. Ski-ul si snowboarding-ul se practica aici si vara fiindca in zona ghetarului Kitzsteinhorn zapada este garantata 366 zile pe an. Ca si in Zell am See, in Kaprun se pot practica peste 30 de sporturi diferite ca si rezultat al cooperarii dintre cele doua orase si dezvoltarii aproape perfecte a turismului in regiune. Se spune ca daca vizitezi Alpii nu poti rata valea Kaprunului.

Cu o capacitate de cazare de circa 5000 de paturi, Kaprun este vizitat de peste 800.000 de turisti in fiecare an. Castelul Kaprun, construit in secolul 12 si zecile de evenimente culturale sau sportive organizate pe tot parcursul anului fac din Kaprun un prin obiectiv al zonei. Ghetarul Kitzsteinhorn din Kaprun se inalta maiestos la 3000 m si este singurul ghetar din zona Salzburg.

Cazare pentru orice buzunar

Toamna se numara sporturile de iarna in 'Europa Sportregion'
Klever Travel recomanda cateva variante de cazare in aceste doua statiuni. Pentru Zell am See, puteti alege, in functie de pret si confort, SportHotel Lebzelter, de patru stele, aflat in centrul Zell am See, in zona pietonala, la 3 min de mers pe jos de lac, pretul fiind de 53 euro pe noapte incluzand Demipensiunea sau Pension Moser 2*, aflata la 7 min de centrul Schttdorf si 20 minute de plaja publica, pretul fiind aici de 28 euro pe noapte, numai cu micul dejun inclus. Pentru statiunea Kaprun, oferta este de asemenea variata. Hotelul Antonius, de patru stele se afla la numai cinci minute de mers pe jos de centru, statia de skibus si partia de cross-country. Hotelul ofera conditii foarte bune de cazare, pretul fiind de 75 euro pe noapte, loc in dubla cu demipensiune.

Cum preturile variaza in functie de numarul de stele, daca doriti sa scoateti din buzunar numai 45 euro pe noapte, locul ideal este Pensiunea Austria, de trei stele iar daca nu sunteti innebuniti dupa un maxim de confort, Pensiunea Elisabeta, de doua stele, aflata in centrul statiunii Kaprun si la 80 m de skibus, va scoate din buzunar/ cazeaza pentru numai 29 euro pe noapte.

Astfel cazarea cu demipensiune pentru un sejur de 7 zile ajunge undeva intre 200 si 500 de euro, in functie de gradul de confort si facilitatile oferite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri