1. Pink Sands Beach

1. Pink Sands Beach

Pink Sands Beach sau Plaja Nisipurilor Roz din Bahamas este cel mai popular loc din lume pe reteaua Pinterest si nu este de mirare pentru ca pare un loc adus din paradis. Culoarea roz a nisipului provine de la insecte microscopice de coral, cunoscut sub numele de Foraminifere, care sunt de culoare roz deschis.

Cat cost un sejur in Bahamas

Bilete de avion: de la 691 euro/persoana

Desi vorbim de o destinatie exotica, nu trebuie sa va ganditi ca puteti ajunge in Bahamas doar daca castigati la loto. Spre exemplu, 7 nopti de cazare, in noiembrie, pe insula Harbour unde se afla plaja cu nisip roz costa de la 700 euro/camera dubla (deci 350 euro de persoana), potrivit Booking.com. Preturile urca la peste 1.000 euro si chiar 2.000 euro pentru cazare cu 4 sau 5 stele.

Sursa foto: Mike's Birds/Flickr.com

2. Lacurile Plitvice

2. Lacurile Plitvice

Lacurile Plitvice din Croatia, aflate la 683 km de Vama Nadlac, sunt practic cel mai popular loc din Europa pe Pinterest. Parcul National Lacurile Plitvice din Croatia este o adevarata "oaza de racoare" aproape de Romania, unde in timpul verii temperaturile variaza intre 21 si 29 de grade Celsius. Rezervatia Plitvice este o zona cu 16 lacurile interconectate de cascade spectaculoase, aflata la 683 km de vama Nadlac, judetul Arad. Parcul poate fi vizitat tot timpul anului, iar pretul de intrare difera in functie de lunile alese: 7 euro (noiembrie-martie), 13 euro (aprilie, mai, iunie, septembrie, octombrie) si 24 euro (iulie si august). Preturile sunt pentru adulti, studentii, elevii si copiii beneficiaza de reduceri.

O noapte de cazare in apropiere de Parcul National Lacurile Plitvice costa 100 euro/camera dubla.

Sursa foto: CoolR/Shutterstock.com

3. Lacul Braies

3. Lacul Braies

Lacul Braies, aflat in Italia, este pur si simplu o minunatie a naturii. Braies este cel mai mare lac natural din Dolomiti (Alpii italieni), are o suprafata de 31 ha si se aflat la 1.496 metri altitudine.

Cum ajungi la Lacul Braies

Lacul Braies se afla mai exact in apropiere de cunoscuta statiune Cortina d'Ampezzo din provincia Bolzano, in nordul Italiei, in apropierea granitei cu Austria. Poti ajunge cu avionul via Venetia si de acolo cu un autobuz, insa cel mai indicat este sa mergi cu o masina personala pe ruta Nadlac-Budapesta-Graz-Bolzano. Cazarea in Cortina d'Ampezzo costa de la 100 euro/noapte/camera dubla la hotel de 4 stele.

Sursa foto: By Fabio Visconti/creativecommons.org via Wikimedia Commons

4. Pestera Waitomo Glowworm

4. Pestera Waitomo Glowworm

Pestera Waitomo Glowworm din Noua Zeelanda este o realitate spectaculoasa, desi pare greu de crezut. Peisajul idilic din imagine este pur si simplu creat de o populatie de licurici, ceea ce a si transformat pestera din Noua Zeelanda in unul dintre cele mai populare locuri de pe pamant. Intrarea in pestera costa 49 dolari pentru adulti si 22 dolari pentru copii.

Bilete de avion pana in Noua Zeelanda: 1.099 euro/persoana

Cazare: intre 50 si 100 euro/noapte/camera dubla (3 stele)

Sursa foto: 2il org/Flickr.com

5. Cascada Bigar

5. Cascada Bigar

Cascada Bigar din Caras-Severin, una dintre cele mai spectaculoase caderi de apa din lume, este cel mai popular loc din Romania pe reteaua Pinterest. Poate ca multi romani nu au auzit sau nu au vazut Cascada Bigar, insa este laudata frecvent de catre ghidurile si site-urile de turism ale publicatiilor internationale. In 2013, Cascada Bigar era numita cea mai frumoasa cascada din lume de catre site-ul The World Geography, iar in 2014 Huffington Post scria: "Cateodata vezi o fotografie cu un peisaj natural ce ti se pare ireal. Asa se intampla cu Izvorul Bigar care parca e desprins din basme... E un loc magic".

Sursa foto: Avramescu Florin/Shutterstock.com

Sursa foto: By Fabio Visconti/creativecommons.org via Wikimedia Commons