Christian Tour, Happy Tour, Paravion, Paralela 45 si Vola.ro sunt cele mai mari agentii de turism din tara noastra, potrivit unui top realizat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT). In Romania, vanzarile cumulate ale primelor 30 de agentii de turism sunt de 2,34 miliarde de lei (500 de milioane de euro) dintr-o piata totala a pachetelor de vacanta si calatorie estimata la circa 1 miliard de euro pe an.

Christian Tour, controlata de fratii Cristian si Marius Pandel, a avut anul trecut vanzari de 246,7 milioane de lei si este considerata cea mai mare agentie de turism din Romania. Aceasta este urmata de Happy Tour, agentie de turism detinuta de fondul spaniol de investitii GED si care a realizat in 2015 vanzari totale de 194, 4 milioane lei. Paravion, considerata cea mai mare agentie de turism online, se afla pe locul al treilea cu vanzari de 193,8 milioane de lei. Urmeaza in clasament Paralela 45, agentia presedintelui ANAT, Alin Burcea, care a inregistrat anul trecut vanzari de 187,1 milioane lei, conform News.ro.


Topul realizat de ANAT ia in calcul cifra de afaceri totala realizata in 2015, in timp ce alte topuri publicate nu tin cont de faptul ca agentiile de turism pot raporta legal fie totalul vanzarilor realizate, fie doar comisionul agentiei.

"Chiar daca intre primele 30 de agentii sunt putine cele care folosesc raportarea dupa comision, ANAT a solicitat si obtinut de la mai multe dintre acestea declararea cifrei de afaceri totale realizate in 2015. Cele cateva cazuri ce au ales sa nu faca publica suma vanzarilor lor totale in 2015 au fost clasificate dupa cifra de afaceri raportata", a precizat ANAT.

Afacerile agentiilor de turism din Romania sunt in crestere, pe fondul majorarii numarului de turisti. Ultimele statistici oficiale publicate arata ca, in primele sase luni din acest an, numarul de turisti in Romania a crescut cu 11,6% fata de aceeasi perioada din 2015, pana la 4,49 milioane.
Numarul de turisti romani a crescut in primul semestru din acest an cu 11,5% fata de acelasi interval din 2015, pana la 3,4 milioane, si reprezinta 75,7% din numarul total de turisti, in timp ce numarul de turisti straini a avansat cu 12,1%, pana la 1,09 milioane.

Sursa foto: Prasit Rodphan / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri