Hotelierii si proprietarii de pub-uri din Bucuresti estimeaza ca 2.000-3.000 de suporteri englezi vor veni in Capitala sa isi sustina echipa, la meciul de fotbal dintre Steaua si Manchester City. Reprezentantii mai multor asociatii hoteliere si patroni de pub-uri au declarat pentru News.ro ca suporterii britanici vor genera incasari de pana la 1 milion de euro pe durata vizitei, avand in vedere ca ei se vor caza cel putin o noapte si consuma de sapte ori mai multa bere decat un roman.

Steaua va juca in play-off-ul Ligii Campionilor cu Manchester City pe 16 si 24 august. Suporterii britanici se cazeaza de regula in centrul Capitalei si stau una sau doua nopti. Ei nu viziteaza muzee si nu merg la opera, vin doar sa se distreze, scrie News.ro.

"Asteptam cateva mii de suporteri, circa 2.000-3.000. Tinand cont ca in Bucuresti sunt circa 11.000 de camere de calitate, putem spune ca in zilele respective gradul de ocupare asigurat de suporteri ar fi de aproximativ 25%. Incasarile pot fi de circa 200.000-300.000 euro din cazare si cam tot atata din alte servicii", a declarat pentru News.ro Calin Ile, presedintele Federatiei Industriei Hoteliere din Romania (FIHR) si directorul general al hotelului Ibis Gara de Nord din Bucuresti.

Britanicii vor cheltui si in barurile hotelurilor, dar si in oras. "La hoteluri, minim 200.000-300.000 euro. In oras mai mult, cu siguranta", precizeaza seful FIHR.

Ile spune ca acesti turisti vin pentru distractie, fara alte obiective de-a lungul sejurului, in afara meciului. "Nu credem ca vor crea probleme in oras, fiind totusi suporterii unei echipe care nu are o asa-zisa traditie in a crea conflicte. Intr-un cuvant, sunt bineveniti in oras si ii asteptam cu drag", a concluzionat Ile.

La randul sau, directorul hotelului Ramada Majestic din centrul Bucurestiului, Mihai Acatrinei, afirma ca hotelurile centrale s-au umplut de fiecare data cand o echipa britanica a jucat un meci important in Romania.

"In fiecare an, de fiecare data cand britanicii au jucat cu echipe romanesti, au venit o groaza de londonezi dupa ei. Sunt niste clienti foarte buni, consumatori de bere, dar pasnici", a declarat pentru Acatrinei. El este convins ca suporterii britanici le vor creste incasarile, dar nu poate estima cu cat exact.

"Abia de saptamana viitoare vor face rezervari. De exemplu, la un meci de anul trecut, in doua zile, ne-au ocupat 50-60 de camere. Cert este ca Bucurestiul va fi ocupat de englezi zilele acelea. Ei stau de regula doua zile", a precizat Acatrinei. De asemenea, Nicolae Istrate, unul din actionarii Hotelului Ambasador, spune ca suporterii britanici sunt foarte bine organizati si vin cu miile sa isi insoteasca echipa favorita.

"De regula, incasarile cresc mult la pub-uri si la barurile din oras. In hotel se sta destul de putin. Abia a avut loc tragerea la sorti. Ei sunt foarte bine organizati, au agentii proprii de turism. Altii vin individuali. Cand are loc un astfel de meci vin cu miile. In general suporterii englezi insotesc echipa in numar mare", a explicat Istrate.

Si proprietarii de pub-uri din Centrul Vechi apreciaza ca englezii le vor creste incasarile si ca prefera berea romaneasca, intrucat este mai ieftina.
"Depinde si de echipa, nu stim cati vor veni. De exemplu, in cazul Liverpool si Machester United suporterii sunt extrem de infocati. Dar speram sa vina si la acest meci in numar mare, sunt bineprimiti. Daca vor veni sa bea la noi, ar fi o zi de cel putin doua ori mai buna, dar acum e greu de cuantificat. Daca prinzi 20-30 e bine, dar sa vina!", a declarat pentru Mugur Mihaescu, care detine un pub si un club in Centrul Vechi din Bucuresti si este totodata vicepresedinte al Asociatiei Comerciantilor din Centrul Istoric (ACCI).

El spune ca un englez bea pe zi cam de sapte ori mai mult decat un roman. "Ei beau bere din Romania, ca e mai ieftina decat la ei. La ei o bere costa 4 lire (circa 21 de lei - n.r.), la noi costa 10 lei, adica doua lire. Si beau de parca a scapat vaca in lucerna", spune Mugur Mihaescu.

Sursa foto: Radu Bercan/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri