Turistii care si-au cumparat pachetele de vacanta de la agentia Genius Travel au fost anuntati, printr-un email, vineri, ca firma urmeaza sa intre in insolventa, iar clientii nu mai pot pleca in concediu. Contactati de agentia de stiri News.ro, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), patronat din care face parte Genius Travel, au precizat ca nu au luat o decizie in ceea ce-i priveste pe turistii afectati si ca nu pot preciza cum anume vor fi despagubiti clientii care au platit vacantele de care nu vor avea parte. La randul lor, oficialii Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) au declarat pentru News.ro ca agentia Genius Travel este asigurata la asiguratorul Gerroma, iar turistii isi pot recupera banii numai in limita a 10.000 de dolari.

Agentia Genius Travel nu si-a depus inca la tribunal cererea de intrare in insolventa.

„Nu exista o procedura in acest sens. Nu avem o decizie de a face ceva. Nu stim cum vor fi despagubiti turistii. Incercam sa luam legatura cu ei, i-am contactat sambata, ne-au spus ca au rezolvat problema pentru turistii care au plecare de marti (16 august, n.r.). Ce-i drept, ei nici nu si-au platit cotizatia la ANAT (taxa platita de fiecare membru, n.r.)”, au declarat reprezentanti ai ANAT.

La randul sau, George Boruna, directorul general al Directiei Generale de Control si Autorizare din cadrul ANT, a explicat ca Genius Travel este o agentie detailista, iar limita despagubirii e de doar 10.000 de dolari.

„Genius Travel are asigurare facuta la Gerroma. In limita plafonului de decontare, care ar fi de 10.000 dolari, turistilor li se vor deconta banii de catre societatea de asigurare, daca Genius a intrat intr-adevar in insolventa”, a declarat Boruna.

Reprezentantul ANT spune ca turistii afectati trebuie sa se duca la agentie, iar daca aceasta nu le inapoiaza banii in 15 zile, atunci ei se pot adresa direct companiei de asigurari.

Genius Travel a fost infiintata in 2008 de Bogdan Stefan, care acum are 20% din actiunile agentiei, in timp ce Ionut Costea controleaza 80% din actiuni. Agentia de turism vinde vacante in Delta Dunarii dar si in Bulgaria, Turcia, Grecia.

Anul trecut agentia de turism a avut pierderi de 514.000 lei si o cifra de afaceri de 2,3 milioane lei, potrivit datelor raportate Ministerului de Finante. Agentia avea la sfarsitul anului trecut 29 de angajati si datorii de 2,4 milioane lei.

Sursa foto: Ljupco Smokovski/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri