Agentia de turism Genius Travel a fost exclusa din Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT) pentru prejudicii morale create asociatiei, potrivit statului ANAT, prejudicii de imagine create agentiilor de turism membre si nemembre, care functioneaza corect si isi respecta clientii, prejudicii materiale create turistilor care au cumparat vacante de la Genius Travel si nu le pot efectua.

Turistii care si-au cumparat pachetele de vacanta de la agentia Genius Travel au fost anuntati, printr-un email, vineri, ca firma urmeaza sa intre in insolventa, iar clientii nu mai pot pleca in concediu.

ANAT a cerut explicatii Genius Travel inca de vineri, 12 august, cand mai multi turisti au contactat asociatia, in urma mesajului primit de la agentie, prin care isi anunta starea de insolventa. ANAT a indrumat turistii sa isi verifice rezervarile, chiar si dupa ce sambata agentia a declarat clientilor ei si asociatiei ca a depasit situatia critica de vineri. Plangerile au continuat si marti, cand Genius Travel a repetat anuntul referitor la deschiderea procedurii de insolventa, de data aceasta pe 19 august.

ANAT urmareste atent evolutia situatiei pentru a informa turistii ce au de facut pentru obtinerea despagubirilor legale.

Situatia actuala indreptateste asociatia sa ceara inca o data revizuirea cadrului legal referitor la garantarea sumelor achitate de turisti. ANAT va avansa cat de curand un proiect de act normativ pentru infiintarea unui fond privat de garantare.

Sursa foto: Ljupco Smokovski/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri