Agentiile de turism nu stau prea bine cand vine vorba de polita de asigurare. Un numar de 1.953 de agentii la nivel national nu au facut dovada detinerii politei de asigurare, potrivt unui document al Autorittatii Nationale pentru Turism (ANT), din data 9 august 2016. In Romania exista acum aproximativ 4.000 de agentii de turism si touroperatori la nivelul intregii tari.

De asemenea, 1.726 de agentii de turism au o polita de asigurare, dintre care 327 sunt agentii detailiste, ceea ce inseamna ca acopera despagubiri in limita a 10.000 de dolari, conform News.ro.

“Firmele de asigurare din Romania nu vor sa faca polite de asigure agentiilor de turism, pentru ca ei considera ca riscul e foarte mare. Avem aceasta problema de ani de zile“, a declarat joi pentru News.ro presedintele ANT, Anca Pavel-Nedea.

Aceasta spune ca autoritatea este nevoita sa le trimita agentiilor de turism in fiecare an, prin posta, scrisori cu confirmare de primire, prin care cere agentiilor sa faca dovada existentei politei de asigurare. “Multe dintre ele nu le trimit singuri, nu ne notifica”, spune Anca Pavel-Nedea.
ANT a retras anul a cesta licentele a 20 de agentii de turism, cu noua mai multe decat anul trecut, cand au fost retrase 11 licente de functionare. In 2014, altor 141 de agentii de turism le-a fost retrasa licenta de catre ANT.

De asemenea, sunt si 53 de agentii de turism care au solicitat in acest an radierea la cerere a licentelor de turism. Orice agentie de turism este obligata sa incheie o polita de asigurare impotriva insolventei sau a falimentului si sa faca dovada existentei acestei polite. Aceste polite acopera despagubiri de 10.000 de dolari, in cazul agentiilor de turism detailiste, fie 50.000 de dolari pentru touroperatori.

Polita de asigurare trebuie innoita in fiecare an. Daca o agentie de turism sau un touroperator s-ar inchide, fara aceasta asigurare, turistii risca sa ramana fara banii platiti pe vacanta. Turistii pot gasi pe site-ul ANT, turism.gov.ro, la sectiunea "Informatii publice" lista cu agentiile de turism licentiate, dar si lista structurilor de primire turistica cu functiuni de cazare clasificate, precum si cele cu functiuni de alimentatie publica clasificate.

Sursa foto: gpointstudio / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri