Daca inca nu v-ati facut planuri pentru Revelion, ar fi bine sa le faceti, nu pentru ca nu ati avea suficient timp pana la epuizarea lor ci pentru ca acum aveti multiple variante. Una dintre ele : Cipru
Cipru este o insula de o mare frumusete, cu forme geografice uimitor de contrastante, mergand de la plaje cu nisipuri aurii pana la munti majestuosi impaduriti, campii neatinse de mana omului si sate captivante prin asezarea si traditiile lor. Situata in partea rasariteana a Marii Mediterane, insula se bucura de avantajul uneia dintre cele mai sanatoase clime din zona. Scaldata de un soare fara de sfarsit in timpul lungilor veri firbinti, Cipru este un adevarat paradis pentru inotatori si entuziastii sporturilor nautice. Din noiembrie si pana in martie vremea este blanda si, in general insorita. De revelion temperatura poate ajunge chiar la 24 de grade. De fapt Cipru se poate lauda ca are peste 300 zile insorite pe an.

Ca si clima insorita, oamenii de aici sunt mereu bine dispusi, veseli, deschisi si pregatiti sa te intampine cu un zambet.Cipru este o republica independenta, iar ca suprafata este a treia insula din Mediterana, dupa Sicilia si Sardinia. Avand ca vecini Grecia, Turcia, Libanul, Egiptul si Israelul, aceasta insula are o lunga si dramatica istorie de cateva mii de ani. Cu numeroasele monumente si vestigii arheologice din diferite aceasta insula este o destinatie fascinanta pentru vizitatori,. Pentru amatorii de cultura, Cipru este o adevarata comoara de muzee si monumente ale trectului, de la temple grecesti si ruine romane pana la biserici bizantine si castele ale cruciatilor. Pentru cei amatori de distractii, viata de noapte atat in capitala, cat si in statiuni sau orasele de pe malul marii, este continua si diversa, cu manifestari pentru toate gusturile.

In ultimii ani Cipru a devenit o destinatie populara pentru cei care doresc sa-si petreaca vacanta la mare, facand plaja la soarele mediteraneean. Hotelurile de aici ofera standarde inalte pentru toate categoriile, pornind de la hoteluri de lux de cinci stele si pana la unitatile hoteliere mai modeste. Tavernele ofera o bogata bucatarie locala, insotita de sortimente de vinuri si bere. Traditiile insulei, cu radacini in secole de istorie antica, relieful incantator cu plaje minunate si munti majestuosi, clima insorita si oamenii primitori, Cipru este o insula care va poate oferi o vacanta de neuitat, pentru toate gusturile si toate varstele, aproape in tot timpul anului. Asa ca, fie ca ati experimentat deja ospitalitatea cipriota, fie ca sunteti in cautarea unei vacante deosebite, agentia ONT Carpati va ofera cateva repere pe care nu trebuie sa le uitati in calatoria dumneavoastra.

Muntii TROODOS si Manastirea KYKKOS

O zi de neuitat, departe de traseele agitate, prin idilicele asezari de munte neschimbate de generatii. Dupa ce admiram extraordinara priveliste din Piata Troodos trecem chiar pe langa Muntele Olimp - cel mai inalt varf din Cipru (1950 metri). Apoi Throni, unde se afla mormantul Arhiepiscopului Makarios al-III-lea, primul Presedinte al Ciprului. De aici, faimoasa Manastire Kykkos care a fost construita in 1092 si dedicata Fecioarei Maria. In acest edificiu se pot admira trei icoane pictate de Sf Luca.

FAMAGUSTA & ANTICUL SALAMIS

Orasul Famagusta prezinta una dintre cele mai frumoase exemple ale arhitecturii Medievale din estul Mediteranei. Una dintre cele mai importante comori ale orasului este antica asezare Salamis, odinioara capitala insulei Cipru.Vom admira spectaculoasa asezare din autobuz, aceasta intinzandu-se pe o suprafata de o mila, ajungand pana la coasta. Orasul Famagusta este foarte bine pastrat iar intariturile inconjoara atat orasul cat si fortareata construita in scopul apararii portului. Citadela, cunoscuta si sub numele de Turnul Othellos este un punct de atractie pentru turisti. Turul continua cu "orasul fantoma" a Famagustei care a fost abandonat de locuitorii sai in 1974 dupa ce turcii au invadat insula. Mai tarziu, daca ne permite vremea, avem timp liber pentru a ne bucura de zona Constandia cu apele sale cristaline.

Acestea, alaturi de excursii optionale la Limassol, Curium, Paphos, Lefkosia si Lefkara, sunt promovate de ONT Carpati printr-un pachet de Revelion, pachet care include:

5 nopti cazare
transport avion Bucuresti - Larnaca - Bucuresti
transfer aeroport
asistenta turistica

Pretul unei astfel de calatorii: de la 453 euro/persoana
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri